Treća traka, manje gužve za mještane Drakulića i Rakovačkih bara

Objavljeno: 30. 6. 2017 u 16:13h

Građani koji se iz pravca Drakulića i Rakovačkih bara uključuju na zapadni tranzit preko raskrsnice kod “Kramara”, na kojoj Bulevar Milutina Milankovića presijeca zapadni tranzit, žale se da se svakodnevno suočavaju sa saobraćajnim kolonama.

Naime, u traci za desno i ravno stvaraju se velike gužve pa su čekanja duga, a rješenje za ovaj problem je, kako kažu stručnjaci iz oblasti saobraćaja, postavljanje još jedne, odnosno treće saobraćajne trake ili korekcija semafora.

Siniša Mrkobrada, predsjednik mjesne zajednice Rosulje, na čijem području je ova raskrsnica, kaže da je stanje na toj saobraćajnici otkad je napravljena pa do danas isto, te da bi trebalo poslušati ljude koji tu žive i koji svakodnevno prolaze tim dijelom grada.

“Taj semafor možda malo kraće drži iz pravca Drakulića i Rakovačkih bara, dok za izgradnju još jedne trake treba provjeriti sa nadležnim organima ima li prostora, te da li postoji realna potreba za tim”, rekao je Mrkobrada.

Dodao je da je na toj raskrsnici špic kada ljudi odlaze i vraćaju se s posla, od sedam do devet ujutro, te od tri do pet poslijepodne. Dejan T., mještanin Drakulića, čekajući u koloni, rekao nam je da je saobraćaj na ovom dijelu nepodnošljiv.

“Ovdje su učestale svakodnevne gužve. Svako jutro kada krenem na posao dočeka me preduga kolona. Mislim da bi najbolje rješenje za ovo bila srednja traka”, rekao je ovaj mještanin.

Najbolje rješenje stručnjaci vide u mogućnosti da se napravi još jedna traka za desno, što bi bilo najpovoljnije i najkvalitetnije rješenje.

Milenko Aćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS, rekao je da treba iznaći mogućnost da se napravi dodatna traka koja će ubrzati skretače tako da ne dolazi do gužve.

“Dodatna traka ne iziskuje velika materijalna sredstva. To bi bilo jedno jeftino, kvalitetno, a najfunkcionalnije rješenje. Dobar primjer tome je traka za desne skretače iz pravca ‘Toplane’ prema Boriku”, rekao je Aćimović.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, rekao je da će raditi analizu ove raskrsnice sa posebnim osvrtom na rad semafora i po potrebi će biti izvršena potrebna korekcija samog semafora.

Natalija Kostrešević, saradnik za odnose s javnošću u preduzeću “Putevi RS”, rekla je da nemaju evidentiranih problema u odvijanju saobraćaja na tom dijelu i da protočne moći na magistralnom putu M16 mogu zadovoljiti potrebe saobraćaja.

“Priključak preko Bulevara Milutina Milankovića, kao i sam Bulevar, u nadležnosti su lokalne zajednice, koja treba da pokrene inicijativu ako postoji potreba za rekonstrukcijom priključka na magistralni put”, rekla je Kostreševićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/treca-traka-manje-guzve-za-mjestane-drakulica-i-rakovackih-bara/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])