Od sutra nova pravila za parkiranje u Banjaluci

Objavljeno: 30. 6. 2017 u 15:29h

Parkiranje na pet parkinga u najužem centru grada, od sutra 1. jula biće moguće u maksimalnom trajanju od najduže dva sata.

Uvođenje ove tzv. „nulte zone“ neće uticati na cijenu parkiranja, koja će ostati ista kao i do sada, ali će vozači svoja vozila moći da parkiraju najduže dva sata, nakon čega će morati da napuste parkiralište.

Nova „nulta zona“ parkiranja, obuhvata sljedeće lokacije, odnosno parkinge „Galerija“, „Palas“, kao i parking mjesta u ulicama Ivana Franje Jukića, Gajevoj i Milana Tepića (dio kod Parka „Petar Kočić“).

Dakle, riječ je o najopetrećenijim parkiralištima u najužem centru grada, ukupnog kapaciteta 254 parking mjesta.

-Na ovaj način će se direktno povećati obim parkiranja u centralnoj gradskoj zoni, omogućiti većem broju vozača da koriste parkiralište, smanjiće se kruženje po parkiralištu u potrazi za slobodnim mjestom kao i gužve u zoni parkirališta – rekli su u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj.

Istovremeno, sa početkom uvođenja nove tarifne zone parkiranja, danas je počelo postavljanje nove saobraćajne signalizacije, sa dopunskim tablama različitih boja koje će definisati zonu parkiranja. Nulta zona će biti označena crvenom bojom, prva zona žutom, a druga zona zelenom bojom.

I u novoj zoni omogućeno je plaćanje parking usluge putem SMS-a na broj: 083 5114.

Glavna ulica za vikend pješačka zona

Još jedna izmjena iz oblasti saobraćaja najavljena je za predstojeći vikend, kada će glavna ulica u gradu biti pretvorena u pješačku zonu.

Naime, od 18 časova u subotu do 4 časa u ponedjeljak, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića će, na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać, biće zatvorena za saobraćaj svih motornih vozila, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu.

Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka o tome da li će i ubuduće vikendom biti pješačka zona, biće donesena nakon ove aktivnosti.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/od-sutra-nova-pravila-za-parkiranje-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot