Glavna banjalučka ulica za vikend samo za pješake

Objavljeno: 28. 6. 2017 u 16:11h

Ulica kralja Petra I Karađorđevića će za vikend biti zabranjena za sve četvorotočkaše i biti pretvorena u pješačku zonu, u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani od 18 časova u subotu do četiri sata u ponedjeljak na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać.

U Gradskoj upravi su rekli da je odluka da se zatvori glavna ulica u okviru vizije grada da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj.

“Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka da li će preći u tradiciju da se vikendom pješaci stavljaju u prvi plan biće donesena nakon ove aktivnosti”, kazao je Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da će u tom periodu biti besplatan parking u zoni glavne ulice, kao i u javnoj garaži u Vidovdanskoj ulici, ispod IRB-a.

“Autobusi na linijama javnog prevoza koji saobraćaju tim dijelom biće preusmjereni u Vidovdansku i Kninsku ulicu”, rekli su u Gradskoj upravi.

Istakli su da se tom aktivnošću i najavljenim sistemom iznajmljivanja bicikala grad opredjeljuje za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja. Šta mislite o ideji da glavna ulica bude pješačka zona?

Šta mislite o ideji da glavna ulica bude pješačka zona?

Suzana Micek, nezaposlena

“Drago mi je što će se ova ulica barem za vikend pretvoriti u pješačku zonu. Smatram da ne bi uopšte trebalo da bude dozvoljen saobraćaj za motorna vozila i ostalim danima, ne samo vikendom.”

Đorđija Milošević, radnik

“Smatram da je zatvaranje saobraćaja dobra odluka, pa makar ona bila samo u dane vikenda, jer je uži centar grada prebukiran motornim vozilima i zaista bi trebalo da svaki vikend ova ulica bude samo pješačka zona.”

Sara Malešević, student

“Stvarno je ovo odlična i pozitivna aktivnost koju će nadležni uraditi kako bismo barem malo rasteretiti saobraćaj i podstakli ljude da što manje koriste automobile, a ova aktivnost bi trebalo da pređe u redovnu.”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/glavna-banjalucka-ulica-za-vikend-samo-za-pjesake/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot