Ada: Žrtve položene za slobodu nećemo zaboraviti

Objavljeno: 28. 6. 2017 u 17:02h

Te devedeset druge, preko 700 boraca iz banjalučke mjesne zajednice Ada, pošlo je, s puškom u ruci, u boj za slobodu. Pedeset sedmoro zauvijek je ostalo na braniku otadžbine. Njih ne smijemo zaboraviti kažu mještani banjalučkog naselja Ada prisjećajujući se poginulih drugova, rodbine i komšija.

“Ja mislim da kao što smo se znali s puškom u ruci boriti, i stvoriti ovu našu lijepu Repbliku Srpsku, da se isto tako danas, mi borci, moramo izboriti i za naša prava”, kaže Vlado Jokanović, mještanin Ade i predsjednik Mjesne boračke organizacije.

U predvečerje Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, borci  i porodice poginulih boraca odaju počast na spomen obilježju u Adi. Borce koji živote dadoše za slobodu nećemo i ne smijemo zaboraviti, rekoše u Gradskoj boračkoj organizaciji.

„Čuvanjem uspomene na lik i djelo boraca poginulih za slaobodu čuvamo i ono što smo zajedno stvorili, a to je Republika Srpska. Milsim da na tome treba da istrajemo i da se borimo za što veća prava porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida ali i demobilisanih boraca koji su, biću slobodan da to kažem, možda u najtežem položaju od rata pa do danas” rekao je Goran Rogić, predsjednik Gradske boračke organizacije.

U poprilično emitovnom obraćanju, zamjenik načelnika Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu grada Banjaluka, Goran Šljivar, naglasio je da grad čini sve što može, da porodice poginulih boraca dobiju status u društvu dostojan žrtve koju su podnijeli.

„Na ovoj ploči iza mene su imena mojih drugova s kojima sam odrastao, s kojima sam igrao fudbal, s kojima sam tražio djevojke…Ali evo, desilo se to što se desilo, oni su svoje živote položili za Republiku Srpsku, nema ih danas, međutim imaju svoje porodice, imaju njihova djeca, ima ova spomen ploča i mi imamo dužnost da ih ne zaboravimo. To je najveća žrtva koju čovjek može dati i dužni smo da se toga sjećamo, da im odamo dužnu poštu i pomognemo njihovim porodicama”, kazao je Šljivar.

U saradnji sa republičkim inistitucijama, Grad čini sve, da kroz kroz Zakonom predviđene aktivnosti, kao i kroz programe stambenog zbrinjavanja i grantova pomoći,  poboljša status boračke populacije kažu u nadležnom Odjeljenju za boračko invalidsku zaštitu.

Izvor: Elta TV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ada-zrtve-polozene-za-slobodu-necemo-zaboraviti/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot