Radojičić traži hitan izvještaj o stanju u Centru za socijalni rad

Objavljeno: 27. 6. 2017 u 11:57h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je gradskoj administraciji da hitno sačini poseban izvještaj o stanju u Centru za socijalni rad, nakon što je ova javna ustanova već mjesecima pod posebnom pažnjom javnosti zbog navoda o spornom usvajanju djece i optužbi za mobing na račun aktuelne direktorice Vere Sladojević, nezvanično saznaje ATV.

U internom dokumentu, koji je naslovljen kao „naredba”, Radojičić od nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu zaštitu traži da najkasnije do 5. jula pripremi poseban izvještaj o radu ove ustanove, kako bi se o njemu raspravljalo već na prvoj, narednoj sjednici gradskog parlamenta. Kako se navodi, izvještaj se traži zbog velikog broja „medijskih napisa i uznemirenosti javnosti zbog tih navoda”.

Prema nalogu, gradska amdnistracija mora da pripremi poseban dokument koji će da sadrži redovni izvještaj o radu Centra za prošlu godinu, ali i sve druge materijale koje se tiču ranije pokrenutih kontrola nadležnih organa u vezi medijskih navoda o radu ove ustanove.

Radojičić, naime, traži, da se pored redovnog izvještaja Centra, u tom dokumentu nađu i nalazi stručnog nadzora komisije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite iz februara ove godine, dodatni nalaz ovog resora iz juna 2017. godine, te nalazi kontrola inspekcija rada, interne gradske revizije ali i, kako se navodi, „i sve druge akte koji mogu biti od značaja za sagledavanje stanja u ustanovi”.

Gradski parlament je, podsjetimo, na prošloj sjednici skinuo sa dnevnog reda izvještaj o radu ove ustanove, pod obrazloženjem da ne mogu ocjenjivati rad Centra sve dok se ne razjasni situacija u vezi medijskih napisao u tzv. slučaju „Kanada” ali i brojnih optužbi radnika na račun direktorice.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-trazi-hitan-izvjestaj-o-stanju-u-centru-za-socijalni-rad/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot