Banjaluka: Uskoro rješenje za gužve na stajalištu kod Narodne skupštine RS

Objavljeno: 27. 6. 2017 u 17:38h

Gradske vlasti korigovaće trasu kretanja autobusa iz okolnih gradova kako bi bio riješen problem sa stvaranjem saobraćajnih gužvi u centru grada.

Nakon analize koju je uradilo Odjeljenje za saobraćaj i puteve u vezi sa zagušenjima u saobraćaju na stajalištu kod Narodne skupštine RS, uskoro se očekuje novo rješenje za kretanje i zaustavljanje autobusa, koje bi trebalo da stupi na snagu početkom jula.

Kako pojašnjavaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, novo rješenje predstavlja korekciju trasa kretanja autobusa na određenom broju linija.

“Izmjene trasa se odnose na autobuse iz Gradiške, Srpca i Prijedora, kojima će biti omogućeno da dođu do terminala Malta bez ulazaka u grad, a autobusima iz smjera Kotor Varoša će biti omogućeno da preko Venecija mosta i Gundulićeve ulice dođu do Ulice olimpijskih pobjednika, zatim ka zgradi Vlade RS, te desno do terminala Malta”, naglašeno je iz resornog odjeljenja.

Istovremeno, trase ostaju nepromijenjene na prigradskim linijama pa će autobusi nastaviti da saobraćaju po postojećim trasama.

Takođe, autobusi iz pravca Laktaša i Čelinca i dalje će saobraćati po postojećim trasama. Podsjećamo, nakon ukidanja terminala kod Medicinske elektronike i izgradnje terminala Malta, autobusima je dozvoljeno da Ulicom Mladena Stojanovića, odnosno Kralja Petra I Karađorđevića, ulaze u grad, te da ulaz i izlaz putnika bude na autobuskom stajalištu kod Narodne skupštine RS.

Međutim, veliki broj polazaka (oko 500 dnevno) doveo je do stvaranje gužvi na ovoj lokaciji, te u određenim periodima dana dolazi i do blokiranja i zagušenja na ovoj saobraćajnici.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-uskoro-rjesenje-za-guzve-na-stajalistu-kod-narodne-skupstine-rs/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot