Banjaluka: I mališani Kumsala imaju pravo na djetinjstvo

Objavljeno: 27. 6. 2017 u 10:43h

Mališani u Kumsalama prvim dječjim igrama uče se na improvizovanom igralištu u Moravskoj.

Najsretniji bi bili kad bi im oni koji odlučuju o tome, poklonili pravo dječje igralište. Tada bi i njihovo djetinjstvo bilo ljepše i zabavnije.

“Svi mi bi voljeli da tu bude izgrađeno igralište jer smo toliko blizu centra grada, a sve što vidite iza, napravili su naši roditelji. Dolazimo skoro svaki dan. Ovo što imamo je jako malo. Voljeli bismo da imamo više igrališta, fudbalski teren, nešto gdje bismo se mogli zabavljati”, ponavljaju uglas mališani iz Moravske i Savske ulice.

Mještani su ovdje godinama pisali peticije. Bezuspješno. Sve što sada imaju, sami su sebi napravili rekla je za Elta televiziju Minja Šurlan, predstavnica grupe građana iz Kumsala.

“Mi se nalazimo samo dva i po kilometra od centra grada. Ovo je apsurdno. Mi se nalazimo u drugoj gradskoj zoni, bliži smo centru od pojedinih dijelova Starčevice ili Obilićeva, a opet ovdje mališani nemaju niti jedno dječje igralište. Nevjerovatno je da naselje od preko 400 domaćinstava – nema, ali nema niti jedno dječje ili sportsko-rekreativno igralište”, kaže Minja Šurlan.

Obratili su se mještani gradskim vlastima da u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, jedno dječje igralište sagrade upravo ovdje. Otišli su i korak dalje, šaljući pisma svima koji bi im možda mogli pomoći.

“Grupa fizičkih lica je bila voljna pomoći, da se udruže sredstva, jer ipak njihove kompanije su već uložile novac u marketing, jer juni je mesec. Ova sredstva mogla bi samo pripomoći u gradnji igrališta, i uputiti uplatu prema Gradskoj upravi”, ističe Minja Šurlan.

I u Gradskoj upravi su se fokusirali na Kumsale, kažu u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, pa pokušavaju pronaći donatora, koji bi bio spreman uložiti novac za izgradnju igrališta u ovom naselju.

“Mi molimo potencijalne donatore i investitore da ulože novac u izgradnju ovog igrališta. Stalno radimo na tome. Na zahtjev gradonačelnika, ova lokacija je uvrštena u ponudu lokacija prema društveno-odgovrnim kompanijama i mi se nadamo da će se neko javiti,” kaže v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

I mještani Kumsala mole potencijalne donatore da im pomognu, kako bi i njihova djeca konačno dobila igralište. Kažu da će nekome nečije malo, njima sigurno značiti mnogo.

Izvor: Elta TV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-i-malisani-kumsala-imaju-pravo-na-djetinjstvo/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot