Revija automobila neprolaznog šarma očarala Banjalučane

Objavljeno: 26. 6. 2017 u 10:55h

Vrijeme kao da je stalo za savršeno očuvane vremešne automobile, koji su se ponosno šepurili proteklog vikenda na Trgu Krajine na 15. međunarodnom oldtajmer skupu.

Manifestacija, koja je održana u organizaciji Oldtajmer kluba “Veteran” i Auto-moto društva “Banjaluka”, okupila je oko 120 učesnika, koji su posjetiocima prikazali ljepotu starih i savršeno očuvanih četvorotočkaša.

Mnogi posjetioci ove manifestacije nisu propustili priliku da se fotografišu pored nekog od “starih ljepotana”, koje su vlasnici dovezli iz različitih krajeva BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

Crveni “mercedes Rudi” iz 1978, blistao je među brojnim kabrioletima. Njegov vlasnik Italijan Enriko Paradiso, koji trenutno živi u Sarajevu, kaže da mu ovaj automobil svaki put, kad ga ugleda, izmami osmijeh na lice.

“O svom mezimcu pričam kao o živom stvorenju, jer je za mene od neprocjenjive vrijednosti. On ima dušu i ime kao što ga imaju ljudi, jahte, vile i avioni. Zove se Rudi 560 SL, ima 5.600 kubika i 260 konjskih snaga. Ovakvi četvorotočkaši nisu za svakodnevnu vožnju. Oni služe za izložbe, gradske vožnje i to jednom sedmično po lijepom vremenu, te romantične izlete, jer privlače žene”, kroz smijeh kaže Paradiso.

Sedamdesetogodišnji Slobodan Ćubela iz Livna, koji je penziju zaradio u Njemačkoj, strastveni je kolekcionar automobila. Pasija prema oldtajmerima, kako kaže, ispunjava mu penzionerske dane.

“Već deset godina sam kolekcionar lijepih i dobrih automobila. Imam ih sedam, od kojih su tri oldtajmeri. U mlađim danima sam volio brza auta, a sad, kad sam u penziji, uživam u laganijoj vožnji, za koju je ubjedljivo najbolji izbor oldtajmer”, priča Ćubela.

Na skup je došao u svom “impala SS ševroletu” iz 1964. godine, dugom skoro šest metara.

“Ševrolet” sam dobio od sina za 70. rođendan. Posjedujem i “fijata 132” iz 1976, “ZX nisana” iz 1987, i BMV M5 iz 1992, koji će za koju godinu postati oldtajmer. Ponosan sam i na svog “trkača” “maserati” iz 2009. godine. Pored automobila volim i motore. Imam ih tri, a najvredniji je “revato” sa tri točka, koji je koštao oko 40.000 evra”, kazao je ponosni vlasnik, koji je i član Oldtajmer kluba “Livno”.

Na kolekciju svojih oldtajmera gleda kao na dobru investiciju za ulaganje.

“Ne prodajem svoje automobile, ali smatram da ukoliko neko ima mogućnosti a ne zna u šta bi ulagao novac, oldtajmer je definitivno pravi izbor”, savjetuje Ćubela.

“Veteran”

Predsjednik Oldtajmer kluba “Veteran” Svjetlan Savić, kaže da je je skup oldtajmera trajao dva dana, te da je održan zahvaljujući pojedinim sponzorima.

“Gradska uprava ni ove godine nije prepoznala da je skup oldtajmera događaj od interesa za grad”, rekao je Savić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/revija-automobila-neprolaznog-sarma-ocarala-banjalucane/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot