Mještani Donjih Kola neće u svoju ambulantu, hoće u centar Banjaluke

Objavljeno: 26. 6. 2017 u 20:59h

Kod nas i neke investicije propadaju zbog građana. Godinu poslije izgradnje, ambulanta u Donjim Kolima kod Banjaluke nije ni otvorena za pacijente, jer se većina mještana predomislila i na liječenje želi u centar grada.

Zato ispaštaju oni kojima bi ljekar bio nadomak kuće.

“Ne znam zašto članovi neki neće da se registruju, smatram da bi svi trebali da se registrujemo i da to bude, da zaživi i da radi”, rekla je Dragana Đukić iz Donjih Kola.

“Mještani žele da se otvori, da im je bliže doktor. Ima starijih ljudi koji ne mogu ni otići. Volio bi svako da se otvori”, rekao je Bojan Trubajić.

Tu bi trebalo da bude i soba za medicinske intervencije. Iako je obezbjeđena oprema, stotinak kvadrata novoizgrađene ambulante još čeka i ljekare i pacijente.

Vrata ambulante u Donjim Kolima i dalje su zatvorena. Zbog nesaglasnosti mještana, kroz njih ne mogu ni pacijenti koji bi se tu liječili, niti se mogu formirati timovi porodične medicine.

Prema Pravilniku, Fond zdravstvenog osiguranja može da obezbijedi tim porodične medicine tek kada se dvije hiljade lica registruje za liječenje u svojoj mjesnoj zajednici. Zato i banjalučke vlasti apeluju na mještane da se registruju na vrijeme.

“Ako u narednom periodu ne dođe do registracije dovoljnog broja građana koji realno postoje, žive tu, iz nekog, njima znanog razloga, ili navike ili vezivanja za nekog doktora kod koga su bili prije registrovani, mi ćemo uopšte dovesti u pitanje postojanje i rad tih ambulanti u tim naseljima”, rekao je Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladiu i sport grada Banjaluka Dragan Banjac.

Taj problem nije od juče, kažu u Gradskoj upravi. Godinama se u nekim ambulantama registruje veći broj pacijenata, dok druge izbjegavaju. Zato još nije sigurno da li će se vrata ambulante u Donjim Kolima i otvoriti za pacijente.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mjestani-donjih-kola-nece-u-svoju-ambulantu-hoce-u-centar-banjaluke/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot