Banjaluka: Pijan regulisao saobraćaj (Video)

Objavljeno: 24. 6. 2017 u 16:00h

Na pružnom prelazu u Zalužanima kod Banjaluke juče je došlo do zastoja saobraćaja jer je pružni radnik koji radi na rampi i reguliše saobraćaj, na posao došao pijan, saznaje BN.

Putnici koji su se zatekli na prelazu u Zalužanima požalili su se BN portalu da ovo nije prvi put da se događaju incidenti na ovom pružnom prelazu. Tvrde da je pružni radnik došao na posao pijan i nije regulisao saobraćaj, tako da su vrlo brzo formirane kolone automobila.

Na upit BN portala, iz Željeznica su saopštili da bezbjednost putnika u vozu kao i ostalih učesnika u željezničkom i drumskom saobraćaju na putnom prelazu Zalužani nije bila ugrožena, jer je voz na relaciji Dobrljin – Banjaluka zaustavljen ispred putnog prelaza.

“U skladu sa procedurama koje se primjenjuju u željezničom saobraćaju, nakon što se dežurni radnik na putnom prelazu Zalužani nije javio na poziv otpravnika iz susjedne stanice, mašinovođa je dobio nalog da primijeni pravilnikom predviđene mjere i zaustavi voz, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti u saobraćaju“, kazali su BN-u.

Iz „Željeznica RS“ su potvrdili da radnik „koji je u skladu sa željezničkim propisima trebalo da izvršava svoje radne zadatke, napravio povredu radne obaveze“ i da je odmah udaljen sa radnog mjesta na koje je došao drugi radnik.

„Uprava ŽRS oštro osuđuje svako kršenje propisa. Protiv zaposlenog biće pokrenut disciplinski postupak,“- rekli su u odgovoru BN-u iz Željeznica, ne navodeći ime pružnog radnika.

Mještani koje smo kontaktirali tvrde da je riječ o muškarcu u kasnim tridesetim ili ranim četrdesetim godinama, sklonom alkoholu, koji je već jednom bio udaljen sa tog radnog mjesta.

„Ponovo su ga vratili jer je neko potegao jake veze u Željeznicama“, rekao je za BN jedan od mještana koji nije želio da mu se otkriva identitet.

Sličan incident na pružnom prelazu Zalužani dogodio se krajem marta ove godine, kada je voz u punoj brzini prolazio preko ceste, iako je rampa bila podignuta. Iz Željeznica su tada objasnili da je rampa bila u kvaru. Kako je izgledalo u martu kada je voz u punoj brzini protutnjao pogledajte u prilogu BN TV.

Izvor: Rtvbn

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-pijan-regulisao-saobracaj-video/||claudebot