Vanredna deratizacija na Banj brdu i Trešnjiku

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 16:48h

Na lokalitetima Banj brdo i Trešnjik, juče je obavljena vanredna deratizacija zbog povećane brojnosti glodara na ovom području. Ova aktivnost provedena je sa ciljem da se smanji broj mišolikih glodara i spriječi eventualno širenje  zaraznih bolesti koje prenose glodari.

“Mišoliki glodari su prenosioci preko 40 uzročnika zaraznih bolesti i kao takvi su pod posebnim nadzorom, te se sprovode neophodne mjere zaštite kako bi se brojnost glodara svela na biološki tolerantan minimum. Otvorene lokacije kao što su zelene površine, šume i parkovi, a koje ne podliježu redovnoj deratizaciji, predstavljaju prirodna staništa glodara”, kažu u „Eko-belu“.

Inače, nadležno Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport je, nakon odborničkog pitanja o ovom problemu, preduzelo aktivnosti u saradnji sa preduzećem „Eko-bel“, te je obavljena vanredna deratizacija na pomenutim lokalitetima.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vanredna-deratizacija-na-banj-brdu-i-tresnjiku/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot