U Banjaluci otvorena prva biblioteka igračaka u BiH (Video)

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 22:19h

Nisu potrebni milioni, kad ima ideje i volje. Banjaluka može da se pohvali da je prva u BiH pokrenula nesvakidašnji projekat. Tačnije, jedno udruženje koje bi, komotno, moglo da dobije orden za humanost.

U prvu Biblioteku igračaka u BiH, baš u Banjaluci, mališani sa poteškoćama u razvoju ili njihovi roditelji besplatno mogu da se učlane i iznajme igračke. Ali ne samo oni, jer su dobrodošli svi koji žele da se druže. Roditelji kažu – odlična ideja!

“Kao i svako dijete, i naša djeca kad dobiju neku novu igračku, interesantna je onoliko koliko njima to privlači pažnju. Da li to traje pet dana, 10 dana, poslije tog već pada u zaborav, skuplja prašinu, a mi moramo ponovo da izdvojimo za nešto novo. Mislim, zar nije bolje ovako, doći ili uložiti ovdje, da među sobom mijenjaju. Svima će biti interesantnije”, kaže Vera Višić, roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju.

A mora da bude interesantno, jer djeca mogu da se igraju sa više od 250 igračaka, edukativnih, didaktičkih i kreativnih, koje podstiču razvoj govora, komunikacije, koordinacije, pamćenja i motorike. Da sve bude baš kako treba, mališanima i roditeljima na raspolaganju su logoped, psiholog, socijalni radnik i medicinska sestra.

“Roditelji više ne moraju da kupuju skupe igračke koje su svima nama često nedostupne, već da jednostavno dođu kod nas, učlane svoje dijete u biblioteku igračaka, iznajme ono što im je potrebno, naravno u dogovoru i saradnji sa našim stručnim timom, te da nakon sedam do 10 dana tu igračku vrate, uzmu sljedeću i na taj način zapravo pomažu razvoju svog djeteta kroz igru”, rekla je Željka Perišić Ninković, direktor Centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice”.

Biblioteka igračaka radi svaki dan od pola osam ujutro do četiri popodne. Koliko su ljudi koji tamo rade humani i spremni da pomognu, ne samo onima koji kod njih dolaze, već i drugima, pokazali su igračkama koje su poklonili Centru ”Zaštiti me”.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-otvorena-prva-biblioteka-igracaka-u-bih-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot