Demofest: Velike zvijezde sa malim prohtjevima

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 15:10h

Želje revijalnih zvijezda ovogodišnjeg Demofesta prilično su skromne u odnosu na ono sa čim su se organizatori banjalučkog festivala demo bendova do sada susretali.

Do desetog Demofesta ostalo je manje od mjesec dana, a među više od 65 bendova koji će zasvirati na tvrđavi Kastel, nalazi se i nekoliko internacionalno poznatih izvođača, kao što jamajkanski muzičar Ky-Mani Marley, punk legenda Marky Ramone iz SAD, britanski Rudimental DJ set i Freemasons, Funkerman iz Holandije i najpoznatiji bh. sastav Dubioza kolektiv.

Uveliko je poznato da globalne zvijezde nerijetko imaju neobične prohtjeve kada stignu u grad u kojem nastupaju, ali za ovogodišnje goste Demofesta i Banjaluke očigledno ne važe takva pravila, pa su i njihove želje prilično skromne u odnosu na ono sa čim su se organizatori banjalučkog festivala demo bendova do sada susretali.

Tako su punk rock superstar Marky Ramone i njegova ekipa zahtijevali da jedne stvari mora biti u izobilju – vode. Tu su i razni obični i gazirani sokovi, te par energetskih napitaka. Marky Ramone je kao pravi punker zahtijevao samo jednu vrstu pića koja sadrži alkohol, a to je pivo, što će biti najmanji problem ako se ima u vidu da je Nektar pivo generalni sponzor Demofesta. Kada je hrana u pitanju, američki muzičari nemaju nekih specijalnih prohtjeva, osim što se ne smije raditi o fast food ili junk food jelima. Kada je bekstejdž u pitanju, akcenat je na tunjevini, sardini, lososu i voću uz već pobrojana pića. U njihovom rajderu stoji samo jedan jedini zahtjev koji je se mora ispoštovati i oko toga nema rasprave – Marky Ramone je izričito tražio sobu sa kadom.

Ky-Mani Marley sa Jamajke stiže sa timom koji čini čak 16 ljudi, ali ni oni ne važe za zahtjevne zvijezde, pa su tako tražili standardni doručak, dok će im za ručak biti dovoljan švedski sto koji podrazumijeva piletinu, salatu i dva jednostavna jela od tjestenine ili burgere. Nakon nastupa, ekipa je tražila ribu sa povrćem, pizzu, a kao zamjena mogu poslužiti i sendviči sa piletinom i tunjevinom, kao i vegeterijanski sendviči, tim prije jer Ky-Manijev tim ima 10 vegeterijanca. Akcenat je na mnogo svježeg voća i prirodnih sokova, na što većem izboru sireva, krekera i orašastih plodova. Kada je piće u pitanju, Ky-Mani i njegov bend su tražili nešto piva, po jednu flašu likera i konjaka, kao i dvije flaše bijelog ruma.

Britanski Rudimental koji dolaze sa DJ setom imaju samo jedan zahtjev kada je hrana u pitanju – da to bude topao i zdrav obrok sa veganskim opcijama. Baš kao i gorepomenute kolege, tražili su mnogo vode, gazirane i negazirane sokove, energetska pića, pivo i votku.

Votku je tražio i Funkerman, a pored toga i flašu ruma, nešto gaziranih i voćnih sokova i – vode. Votka je očigledno popularna među DJ-evima, pa je isto tražio i Freesmasons, kao i tekilu i pivo.

Najpoznatije domaće zvijezde Dubioza Kolektiv takođe su tražili dosta obične i gazirane vode, kao i nešto gaziranih i prirodnih voćnih sokova. Kada je hrana u pitanju, momci iz Dubioze su zamolili da se obrati pažnja na to da u ekipi imaju šest vegetarijanaca, kao i na to da je jedna osoba alergična na orašaste plodove. Pored nabrojanog pića, u bekstejdžu će ih čekati različite grickalice, svježe voće, pivo i vino.

Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Rudimental DJ set, Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemason će nastupiti u revijalnom programu jubilarnog Demofesta, koji će biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Uz njih, nastupiće i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz, ZAA & M.O.R.T, Sopot, Važno obavještenje, Shanghai Street Fight, prošlogodišnji pobjednici Seine, Degeneza i Letarg, te čak 50 demo sastava, koji će se takmičiti za vrijedne festivalske nagrade.

Generalni sponzor desetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P10.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/demofest-velike-zvijezde-sa-malim-prohtjevima/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot