Banjaluka: Kako da se obučete za odlazak u CIPS

Objavljeno: 23. 6. 2017 u 20:33h

Do policije, tačnije CIPS-a, danas se zaputila naša ekipa. Tamo smo otišli da provjerimo koliko se poštuje pravilo o oblačenju na koje se, u posljednje vrijeme, žali sve više stranaka.

U CIPS ne smijete ući sa kratkom odjećom ili obućom koja otkriva prste, tako su barem svjedočili brojni građani koji su se prethodnih dana javljali ATV-u. Tako da po pasoše, lične karte i vozačke dozvode možete samo zakopčani do grla, čak i na vrelom danu.

Strogi kodeks oblačenja policija je okačila na vidno mjesto.

“Ulazak i boravak u prostorijama Centra nije dozvoljen licima koja su neprikladno obučena”, glasi pisano upozorenje.

Pošto policija u obavještenju ne ulazi u modne detalje, građanima ne preostaje ništa drugo nego da na svoju ruku procijene šta da obuku i obuju. Slobodnu procjenu očigledno imaju i dežurni policajci na ulazu. Tako su neke oskudno odjevene redom vraćali kući na presvlačenje. Drugi su ipak bez problema ulazili u šorcevima i haljinama – i na to im nije bila skrenuta pažnja, tako da je ostalo nejasno na šta konkretno policija misli pod terminom “neprikladno oblačenje”.

telop2

Od pojedinih građana koje smo anketirali dobili smo ovakve odgovore:

“Nije mi pravilo problem nikakav, niko. Da mi je neko prišao i rekao – ne treba se tako obući, šta ja znam, nije.”

“Nisu nam ništa rekli, nama više problema prave na fakultetu.”

Modnu policiju testirala je i naša ekipa, ali na ulazu nam, i pored očiglednog ljetnjeg dres koda, nije skrenuta pažnja. U haljini i sandalama slobodno smo se prošetali prostorijom u kojoj smo ostali neprimjećeni, kao i ostali građani čija odjeća bila duža od koljena.

Da li je ulazak u ljetnjoj kratkoj odori ipak dozvovljen zbog vrućina, ili je obezbjeđenje bilo dobro raspoloženo, danas nismo uspjeli da saznamo. A možda je i u Banjaluku stigao ljetni dres kod, o kome se u Velikoj Britaniji bruji već danima, a da za to još nismo čuli.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kako-da-se-obucete-za-odlazak-u-cips/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])