Počele pripreme za izradu strategije razvoja kulture

Objavljeno: 21. 6. 2017 u 19:11h

Gradonačelnik Igor Radojičić, posjetio je danas prostorije Tima za pripremu i učešće u programu Evropska prijestonica kulture 2024. godine, u kuli kod ljetne pozornice na tvrđavi Kastel.

Gradonačelnik Radojičić kazao je da ono na čemu prvo radi Tim jeste analiza postojećeg stanja u oblasti kulture, resursa institucija, te interesovanja publike.

“Kada budemo dobili kompletan pregled stanja, onda ćemo na bazi toga moći imati prijedloge i zaključke od strane Savjeta i podlogu za pripremu strategije razvoja kulture Banjaluke, i nakon toga ulazak u aplikaciju” – kazao je Radojičić.

Kako je naglasio – Tim čine mladi ambiciozni ljudi koji dobro rade svoj posao.

“Što se tiče Grada Banjaluka, za sada smo na pravom putu da idemo prema aplikaciji našeg grada za Evropsku prijestonicu kulture” – kazao je gradonačelnik.

Šef Tima, Marko Bilbija kazao je da su forimirali kancelariju na Kastelu i da je ovo prva posjeta gradonačelnika tim prostorijama.

“U ovoj prvoj fazi prikupljamo podatke i analiziramo stanje od javnih institucija, nevladinog sektora, pa do publike” – rekao je Bilbija.

Prema njegovim riječima, imaju dobru saradnju sa predstavnicima institucija kulture, redovno dobijaju potrebne podatke, a krajem ljeta organizovaće medijski događaj kako bi široj javnosti prikazali šta je to projekat Evropske prijestonice kulture.

Podsjećamo da je Skupština Grada u decembru prošle godine donijela odluku da Banjaluka uđe u proces kandidature. Gradonačelnik Igor Radojičić je, uz ovaj Tim, ranije formirao i Savjet od oko 35 kulturnih radnika, koji ima savjetodavnu ulogu u ovom procesu apliciranja.

Priprema i izrada potrebne dokumentacije za kandidaturu Banjaluke odvijaće se do 2020. godine, kada se očekuje proglašenje tri evropske prijestonice kulture za 2024. godinu.

Izvor: Banjaluka.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pocele-pripreme-za-izradu-strategije-razvoja-kulture/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])