U Banjaluci ne mogu stati u kraj nesavjesnim vozačima

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 16:12h

Parkiranje u pješačkoj zoni, ispred ulaza u bivše kino Kozara u Banjaluci, konačno je zabranjeno, ali su sada na mukama stanari okolnih zgrada jer su se vozači preselili ispred njihovih ulaza.

Posljednjih dana u ovom dijelu grada vlada haos. Trotoarom ispred bivšeg kina Kozara pješaci konačno mogu normalno da šetaju, ne provlačeći se između parkiranih automobila, ali ko god je tuda prošao, nije mogao da ne primjeti načičkane automobile pored samog Narodnog pozorišta, te ispred obližnje zgrade.

Stanari se žale da zabranom nije ništa dobro učinjeno jer su sada zauzeti njihovi parkinzi, moraju da se snalaze za mjesto i automobil ostavljaju nekoliko ulica dalje.

“I do sada je bilo guravo za parking. Ljudi koji rade tu u blizini ostavljali su vozila ispred kina, a od kad je na snazi zabrana, ne biraju gdje će se parkirati, pa su stanarima napravili problem”, kaže mještanin Marko S.

Dodaje i da je ruglo što sada plato pored Pozorišta vozačima služi za ostavljanje automobila, te smatra da ih nadležni trebaju primorati da oni traže udaljene parkinge, umjesto stanara.

Ulični prodavci koji dane provode za štandovima pored šetališta kažu da je prvih dana zabrane vladao red jer su intervenisali policija i pauk služba. Međutim, čim dođe vikend ili period dana kada se ne očekuju kontrole, mjesto za pješake opet postane parking.

“Ovo je oduvijek bila pješačka zona, ali, valjda zbog manjka parkinga, vozače niko nije tjerao, do sada. Nezgodno je jer majke sa kolicima ovdje ne mogu proći, a izgleda da zabrana neće dugo trajati jer je vozači ne shvataju ozbiljno”, kaže jedan od trgovaca.

Iz Gradske uprave poručuju da će kontrole biti rigoroznije, a pauk služba i komunalni policajci će u ovu ulicu zalaziti češće jer vozilima nije mjesto na pješačkoj zoni.

“Zabrana parkiranja je ustvari početak uređenja ovog dijela. Riječ je o projektu koji je vrijedan oko devet miliona maraka, pa ćemo ga realizovati u dijelovima i prvi na redu je potez od Gradske uprave do Palate predsjednika”, rekao je v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviš Sandić, te napomenuo da je dio kod Palate predsjednika asfaltiran, a ostatak posla će obavljati u zavisnosti od toga koliko novca budu imali na raspolaganju.

Solarno drvo do zmijanjskog veza

Slaviša Sandić najavljuje sasvim novi izgled takozvanog parkića i šetališta pored Hrama Hrista Spasitelja. Biće zamijenjene klupe, te postavljeno solarno drvo na kojem će građani moći da pune mobilne telefone, tablete i prenosive računare.

“Moguće je i da ćemo u parkiću postaviti česmu sa pitkom vodom i angažovati nekoga da je ukrasi motivima zmijanjskog veza”, rekao je Sandić i dodao da će uređenje parkića koštati oko 450.000 KM. Novac je obezbijeđen rebalansom budžeta i ove sedmice trebalo bi da bude raspisana javna nabavka.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/u-banjaluci-ne-mogu-stati-u-kraj-nesavjesnim-vozacima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])