‘Konferencija beba” u Banjaluci: Najmlađi zavladali parkom Petar Kočić (Foto)

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 20:30h

Sofija Ratković, Nikola Runjo, Milkica Nikolić, Katarina Vučanović, Georgije Savić i Marija Tadić pobjednici su tradicionalne manifestacije “Konferencija beba”, koja je održana danas u Banjaluci u parku “Petar Kočić”.

Bebe su se birale u tri kategorije, pa je tako Sofija Ratković pobjednik u kategoriji beba sa najviše braće i sestra, u kategoriji najstarije bebe pobijedili su Nikola Runjo i Milkica Nikolić, a pobjednici kategorije za najmlađu bebu su Katarina Vučanović, Georgije Savić i Marija Tadić.

Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta RS, kazala je da  “Konferencija beba” počinje u Banjaluci, a ove godine prijavila se 31 opština u RS koje će takođe održati ovu manifestaciju.

“Ova manifestacija je važna jer na ovaj način pružamo podršku roditeljstvu koji je i najljepša i najodgovornija uloga koju nam život pruža”, istakla je Davidovićeva.

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu, istakao je da je ovo ove godine najmasovniji događaj u Banjaluci  i svima poznata manifestacija.

“Cilj manifestacije je podizanje svjesti za osnaženjem porodice i roditeljstva i to je jedna od mjera koju grad provodi na pronatalitetnoj politici”, pojasnio je Banjac i dodao da je ove godine na ovu manifestaciju bilo prijavljeno više stotina beba.

Ovu manifestaciju organizovali su zajedno grad Banjaluka i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Bebe su se birale u tri kategorije, pa je tako Sofija Ratković pobjednik u kategoriji beba sa najviše braće i sestra, u kategoriji najstarije bebe pobijedili su Nikola Runjo i Milkica Nikolić, a pobjednici kategorije za najmlađu bebu su Katarina Vučanović, Georgije Savić i Marija Tadić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/konferencija-beba-u-banjaluci-najmladi-zavladali-parkom-petar-kocic-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])