I skupi kvadrati u Banjaluci imaju svoje mušterije

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 16:51h

Direktor Agencije za nekretnine “Senzor” u Banjaluci Manojlo Popović rekao je da skupi kvadrati u ovom gradu imaju svoje mušterije, te da iako cijena novogradnje u centru iznosi i do 3.000 KM po kvadratu, dinamičnu gradnju prati i velika potražnja.

On je pojasnio da je cijena kvadrata stana u novoj, boljoj gradnji u centru Banjaluke od 2.500 do 3.000 KM.

“Najviše se traže nekretnine u centru grada. Tu su stanovi kvalitetniji, lakše se mogu iznajmiti, pa se većina kupaca, pogotovo onih iz dijaspore odlučuje za nekretnine na toj lokaciji, po mogućnosti veće kvadrature sa obezbijeđenim parking ili garažnim mjestom”, naveo je Popović.

On kaže da se najviše traže stanovi u banjalučkom naselju Nova varoš, blizu Poliklinike, na početku naselja Borik, u Ulici Stepe Stepanovića, oko Univerziteta i fakulteta, gdje su cijene od 2.200 do 3.000 KM po kvadratu.

Popović je istakao da cijenu određuje kvalitet izgradnje, odnosno izvođač radova koji ima rejting.

“Klijenti izbjegavaju kupovinu stanova koje su gradile firme bez rejtinga. Kvalitetni investitori i izvođači radova se prepoznaju u gradu”, dodao je Popović, ne želeći da navodi imena tih preduzeća.

Prema njegovim riječima, u novogradnji postoje i ponude kvadrata stana po cijeni od 1.800 do 2.100 KM, a za nekretnine udaljenije od centra grada cijena je od 1.500 i 1.600 KM po kvadratu.

“Cijena kvadrata u staroj gradnji u prosjeku je oko 1.500 KM”, kaže Popović.

On je napomenuo da cijena nekretnine zavisi od lokacije, starosti nekretnine, spratnosti, kvadrature, dok cijenu starogradnje određuje da li je stan opremljen i renoviran.

Pozivajući se na svoje dvadesetogodišnje iskutvo, Popović je rekao da je za iznajmljivanje najbolje kupiti stan u centru grada, na prvom ili drugom spratu, dok je za mlađe bračne parove dobro rješenje i naselje Starčevica, gdje kvadrati nisu skupi kao u centru.

Popović kaže da su najčešći klijenti ljudi iz dijaspore.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/i-skupi-kvadrati-u-banjaluci-imaju-svoje-musterije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot