Gradske plaže spremne dočekuju kupače

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 09:49h

Sezona kupanja na Vrbasu i Vrbanji može da počne jer su gradske plaže spremne da dočekaju kupače. U Gradskoj upravi ističu da su plaže pokošene, očišćene od smeća a na onoj kod Zelenog mosta u funkciji su tuševi i WC kabine, a biće angažovani i spasioci.

“Postavljene su i klupe, uređene zelene površine i prilazi vodi. Na popularnoj Abaciji kod Zelenog mosta odavno je izgrađena kompletna infrastruktura tako da su posjetiocima na raspolaganju i dva igrališta, jedno za basket a drugo za odbojku na pijesku. Oni koji će dio ili cijelo ljeto provesti na obalama rijeka imaće sve uslove da uživaju”, naglasili su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da održavanje kupališta vrše u sklopu redovnog održavanja komunalne opreme, javne higijene i zelenila.

“Obezbijeđeni su i spasioci a za rad spasilačke službe za  šta je izdvojeno 4.000 KM”, kazali su u Gradskoj upravi,

Da su uređene i obale Vrbanje, te spremna i glavna plaža Zeleni vir potvrdili su i u Udruženju građana Zeleni vir.

“Gradska uprava nam je obećala da će postaviti nove korpe za otpatke ili sanirati postojeće, već su pokosili i uredili plažu, u čemu je pomogla i nekolicina mještana. Na redu je još čišćenje korita Vrbanje. Skoro sve je urađeno i očekujemo maksimalan broj kupača ove godine. Za razliku od ranijih godina kada su priče o zagađenju Vrbanje smanjile broj kupača, prošle godine ih je bilo veoma mnogo. Ljudi primjećuju da se posvetilo više pažnje tom kupalištu i dolaze. Vikendom gotovo da nema slobodnog mjesta na plaži”, rekao je Milan Ćurlić iz ovog udruženja.

U Savjetu mjesne zajednice Vrbanja kažu da su zadovoljni uređenjem tri glavne plaže u Vrbanji.

“Prilikom redovnog uređenja obala na plažama Zeleni vir, Stari mlin i kod “brane” pokošena je trava a sređeni su i prilazi sa obala do vode. Prve dvije plaže su rađene po projektu i opremljene su skakaonicama, javnom rasvjetom te kantama za smeće i mjestima za roštiljanje”, istakli su u Savjetu MZ Vrbanja.

Stanovnica Starčevice Ivana Latinović, kaže da se bar jednom godišnje okupa na nekoj od gradskih plaža, te da je zadovoljna kako su uređene.

“Odrasla sam na Vrbasu a kao dijete i u tinejdžerskim danima ljeti sam redovno odlazila na Abaciju. I sada ponekad odem na Vrbas iako je hladan, a prošle godine sam se jednom čak kupala i na Zelenom viru. Gore je lijep pogled iz bašte obližnjeg kafića na kupače koji satima ne izlaze iz tople Vrbanje”, rekla je Latinovićeva.

Kvalitet vode

Iz Gradske uprave su rekli da još nemaju rezultate kvaliteta vode na gradskim kupalištima.

“Kada je u pitanju kvalitet vode na kupalištima rijeka Vrbas i Vrbanja ove godine je planirano da se uzorci vode uzmu pred samu sezonu kupanja na rijekama. To će biti obavljeno tokom juna”, rekli su iz Gradske uprave.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradske-plaze-spremne-docekuju-kupace/||claudebot