Banjaluka: Policija otjerala srednjoškolce koji su prikupljali pomoć za druga! (Video)

Objavljeno: 20. 6. 2017 u 13:42h

Banjalučki srednjoškolci koji su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za svog školskog druga naišli su na prepreku. Policija im je zabranila rad, jer nemaju potrebnu dozvolu.

Postavili su štand na Trgu Krajine kako bi prikupili novac za druga koji je na ekskurziji u Italiji teško povrijedio kičmu. I tu se nisu dugo zadržali. Učenike Tehničke škole otjerala je policija, jer nisu imali dozvolu za prikupljanje pomoći.

Tako se u centru Banjaluke odigrala nesvakidašnja situacija – umjesto da prikupljaju novac, učenici su čitav dan prikupljali potrebnu papirologiju. I nisu uspjeli, pa će na potrebnu dozvolu morati da čekaju do prekosutra, a to će se, kažu, odraziti i na prikupljanje para za Vanju Pejakovića.

“Izgubili smo dan i po. Znači, za taj dan i po mogli smo isto skupiti dosta novčanih sredstava. Međutim, spriječeni smo u tome. Nadam se da ćemo nadoknaditi to na neki način. Sad odmah idemo gore u Kotor Varoš, nadamo se da ćemo gore uspjeti skupiti nešto. Trudićemo se da svaki dan skupimo što više novca i nadam se da ćemo uspjeti u tome”, kaže Stela Novaković, učenica Tehničke škole u Banjaluci.

“Većina nas živi u Kotor Varošu”, poručuju učenici.

Svaki dan putuju u Banjaluku kako bi sakupljali novac od 12 do 18 časova. Prikupljali su ga i juče i prekjuče, ali je policija tek danas intervenisala. Ma koliko situacija bila apsurdna, zakon se mora poštovati, poručuju iz MUP-a. Bez obzira na sve, nemaju sluha za učenički entuzijazam i volonterizam.

“Upoznali su lica da je potrebno da poštuju zakonske propise, a u suprotnom čine prekršaj. Ukoliko neko prikuplja dobrotvorne priloge suprotno navedenim odredbama, kazniće se novčanom kaznom od 200 do 800 konvertibilnih maraka”, kaže Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Ipak ih nisu kaznili i dozvolu će im dati za jedan dan, umjesto za osam, što je inače praksa. Bez obzira na sve, humanitarci iz Tehničke škole kažu da ih to neće demoralisati, pa najavljuju i humanitarno veče za Vanju, učenika Poljoprivredne škole koji se zbog teške povrede liječi u Italiji. Kažu da će pare prikupljati u srijedu, 21. juna, u Sokolskom domu.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-policija-otjerala-srednjoskolce-koji-su-prikupljali-pomoc-za-druga-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])