Nova turistička ponuda vratila bi Banjaluci dašak prošlosti

Objavljeno: 19. 6. 2017 u 09:34h

Stari fijaker za vožnju turista od jeseni bi trebalo da bude nova atrakcija na gradskim ulicama, koja bi turističku ponudu učinila još bogatijom.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluke, rekao je da bi vožnja fijakerom kroz grad upotpunila turističku ponudu i da trenutno rade na toj ideji te razmatraju na koji način je realizovati.

“Svi smo saglasni, ali nismo još napravili do kraja taj dogovor. Sa kolegama iz Odjeljenja za saobraćaj moramo da odredimo rutu koja bi bila najprihvatljivija za vožnju, a onda da se dogovaramo i sa vlasnicima fijakera”, rekao je Barašin.

Prema njegovim riječima, ako bi se to uspjelo riješiti, fijaker bi gradom počeo da vozi već od jeseni. Dodao je da bi to predstavljalo veći stepen atraktivnosti za turiste, ali pored toga bi u Banjaluku vratili i stvari iz nekadašnjeg zaboravljenog vremena te bi na taj način sve učinili još zanimljivijim. Tomaž Kunaj, turista iz Slovenije, kaže da mu se sviđa ideja da se kroz grad vozi fijakerom.

“Bilo bi super kada biste imali to u ponudi, pa da Banjaluku mogu obići na ovaj malo drugačiji način. Sigurno bi to bilo zabavno”, rekao je Kunaj.

Sa turistima su saglasni i građani, među kojima je i Đuro Kajiš, penzioner sa Starčevice, koji kaže da sve ono što bi upotpunilo turističku ponudu bilo značajno.

“Sve što je nekada bilo treba da se uvede. Fijaker kroz Banjaluku bi bio senzacija, turistima bi vožnja bila zanimljiva i svi bi bili oduševljeni”, smatra Kajiš.

Sugrađanin Miloš G. kaže da bi fijaker vratio grad u nekadašnja vremena i da to ne bi bilo značajno samo turistima, nego i građanima.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nova-turisticka-ponuda-vratila-bi-banjaluci-dasak-proslosti/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot