Banjaluka: Grad traži izmjenu odredbe o radu kafića i restorana

Objavljeno: 17. 6. 2017 u 12:59h

Gradska uprava je uputila Vladi RS inicijativu za izmjenu odredbe koja reguliše rad ugostiteljskih objekata u dijelu koji kaže da moraju raditi neprekidno najmanje godinu kako bi od grada mogli zatražiti izdavanje odobrenja za produženje radnog vremena.

Potvrdio je to v.d. načelnika Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović i dodao da je to urađeno jer je postojeća odredba prilično ograničavajuća.

“Rok od jedne godine je predugačak i stavlja u neravnopravan položaj pojedine ugostitelje i zato smo i podnijeli inicijativu za izmjenu te odredbe” – kazao je Komljenović.

Dodao je da je do sada za 15 ugostitelja izdato odobrenje za produženi rad koji su i za to platili propisanu naknadu.

Skupština grada je u decembru prošle godine usvojila odluku koja ugostiteljima omogućava da dobiju dozvolu za duže radno vrijeme. Jedan od uslova je da rade najmanje godinu i da se ne nalaze u stambenim zgradama. Odobrenje za produženi rad se izdaje na period od jednog do šest mjeseci uz plaćanje takse. Saloni koji se bave organizacijom proslava maturskih zabava, jubilarnih proslava, rođendana i drugih sličnih događaja zatvorenog tipa mogu zatražiti duže radno vrijeme samo za taj dan kada se proslave održavaju. Saloni za jedan dan treba da plate taksu od 20 KM, a kafići, klubovi, restorani i slično od 350 KM za jedan mjesec do 1.800 maraka za pola godine.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-grad-trazi-izmjenu-odredbe-o-radu-kafica-i-restorana/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])