Banjaluka: Poslodavci traže radnike, a nezaposleni posao!

Objavljeno: 14. 6. 2017 u 09:57h

Banjalučki Dom omladine bio je pun poslodavaca koji traže radnike, ali i onih u potrazi za poslom.

Više od 30 firmi predstavilo je svoju ponudu, a Veselka Janković i Goran Repić obišli su svaki štand. Niko ne traži profesora književnosti, kaže Goran, ali možda bude nekog drugog posla. I Veselka već četiri godine traži poslodavca, a sajam je, kaže, prilika da se makar ostvari poneki kontakt.

“Mislim da je ovo jedinstvena prilika da se proširi kontakt sa više tih poslodavaca, jednostavno da smo u toku zaposljavanja, bilo kakve te privrede”, ispričala je Veselka Janković.

“Koliko sam vidio, na spiskovima traženih zanimanja, vidio sam da se moje zanimanje ne traži. Došao sam ovdje da vidim šta ima”, kaže Goran Repić.

U ponudi je bilo svega. Od pekara i frizerskih salona, do drvoprerađivačkih firmi i IT sektora. Poslodavci iz Kotor Varoša došli su po mašinske tehničare i stolare.

“Ovdje smo došli u nadi da ćemo vidjeti zainteresovane radnike za proizvodnju. Raspisali smo oglas za 60 upražnjenih radnih mjesta u proizvodnji, od stolara, vd tehničara, mašinskih tehničara, pa i ostalih profila”, rekao je Ljubica Ćubić, rukovodilac opštih poslova firme Novi dip, Kotor Varoš.

Direktor Zavoda za zapošljavanje kaže da je zadovoljan odzivom poslodavaca, ali i zainteresovanih. Vjeruje da bi 800 radnika moglo da nađe posao.

“S obzirom na odaziv poslodavaca i zaposlenih, mislim da će biti najveći sajam zapošljavanja. Očekujemo negdje više od 800 prijava potrebni za radnicima i vjerovatno ćemo ih zaposliti”, kaže Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

“Ako posmatramo ovu godinu, mi ćemo izdvojiti negdje, direktore, pomozite mi, oko 16 miliona maraka za zapošljavanje, kroz određene komponente i kroz te komponente uglavnom su obzirene različite kategorije, one kritičnije kategorije, kategorije u socijalnom statusu, kategorije koje su proizašle iz otadžbinsko odbrambenog rata, koji su mladi ljudi”, rekao je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Poslodavci će svoje ponude predstaviti i u Istočnom Sarajevu. U zavodu kažu da je nakon sličnog sajma u Trebinju 370 ljudi našlo posao.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-poslodavci-traze-radnike-a-nezaposleni-posao/||claudebot