Goran Latinović na čelu Etičkog komiteta Univerziteta u Banjaluci

Objavljeno: 12. 6. 2017 u 13:49h

Profesor Filozofskog fakulteta Goran Latinović izabran je danas za predsjedavajućeg Komiteta za etička pitanja Univerziteta u Banjaluci, rečeno je u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Latinović je na tu funkciju izabran na konstitutivnoj sjednici novog saziva Komiteta, kojoj su prisustvovali rektor Univerziteta Milan Mataruga, kao i predsjedavajući Komiteta u prethodnom sazivu Mira Mandić.

Komitet ima devet članova, a u skladu sa odlukom Senata od 25. maja čine ga profesor doktor Zdenka Babić, Duško Vulić, Đorđe Vuković, docent doktor Maja Manojlović, Siniša Mitrić, Goran Latinović, te sekretar Fakulteta političkih nauka Josif Ilić, kao i studenti Jovana Marijanac i Gavrilo Kerkez.

Prema Kodeksu profesionalne etike banjalučkog Univerziteta, Etički komitet je nadležan da odlučuje po zahtjevima za utvrđivanje povrede Kodeksa, te daje mišljenje o usklađenosti određenog ponašanja ili djelovanja člana akademske zajednice Univerziteta sa odredbama Kodeksa.

Etički komitet nadležan je, između ostalog, i da prati razvoj etičkih standarda u zemlji i inostranstvu, da održava kontakte sa sličnim tijelima drugih visokoškolskih ustanova, te da predlaže Senatu Univerziteta izmjene i dopune Kodeksa.

Organi Univerziteta i organizacionih jedinica kao i svi članovi akademske zajednice Univerziteta dužni su da sarađuju sa Etičkim komitetom, da se odazivaju na njegove pozive i da mu dostavljaju sve tražene podatke i dokumente koji su važni za odlučivanje.

U slučaju nepoštovanja ove obaveze, protiv odgovornog lica, odnosno člana akademske zajednice, može biti pokrenut postupak za utvrđivanje povrede Kodeksa.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/goran-latinovic-na-celu-etickog-komiteta-univerziteta-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot