Maturanti Trgovačke škole proslavili 55. godišnjicu mature (Foto)

Objavljeno: 9. 6. 2017 u 20:52h

Iako je prošlo više od pola vijeka od kada su napustili svoje školske klupe, maturanti Trgovačke škole iz generacije 1962. godine, njih oko 50, u petak se okupilo da proslave 55. godišnjicu.

Kažu, na prethodnim godišnjicama razgovaralo se gdje ko radi, a danas kako ko provodi penzionerske dane. S njima je bio i osamdesettrogodišnji vaspitač Nedžad Adžiabdić, koji kaže da je ovo jedna od boljih generacija.

“Današnje generacije su dobre, ali starije su bile mnogo disciplinovanije. To su bila pristojna i poštena djeca, koja su se družila na lijep način”, dodao je Adžiabdić.

Kako kaže, u njemu žive mnoge riječi, susreti, mnogo toga čime su ga oni darivali svakim svojim susretom za ovih 55 godina. Priznaje da je bilo dobrih i onih manje dobrih đaka, ali da je danas zadovoljan postignutim.

Foto: J. Đurđević

“Bez problema, bez sekiracije završiš školu. Profesori koji su nekad predavali i vodili računa o naraštajima bili su neuporedivo više željni da taj naraštaj prvo nauči da uči, a onda da saznaje i neka nova znanja”, kaže Jelena Ćosić, bivša učenica Trgovačke škole.

Njena školska drugarica Nevenka Ilić kaže da je u to vrijeme bilo jako lako doći do posla. Odmah nakon završetka škole veliki dio njih je gotovo trenutno dobio posao, gdje su ostali i zaradili penzije.

“Ovo je bila zdrava generacija koja je poslije toga imala mnogo uspjeha. Veliki broj mojih školskih drugara su postali rukovodioci ili komercijalni direktori preduzeća”, kazala je Ilićeva.

Bivši učenik ove škole Špiro Vujić kaže da su gotovo svi maturanti nakon završetka školovanja dobijali posao, što je u današnje vrijeme nezamislivo.

Foto: J. Đurđević

“Odmah iz klupa oblačili smo radna odijela i zarađivali veoma pristojne plate”, kazao je Vujić te dodao da su obećali da će i dalje održavati tradiciju ovih sastajanja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/maturanti-trgovacke-skole-proslavili-55-godisnjicu-mature-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])