Banjalučanima najprimamljivije hrvatsko primorje

Objavljeno: 8. 6. 2017 u 10:15h

Banjalučani su već počeli da pakuju kofere za more. Kao i svake godine, najprimamljivije im je hrvatsko primorje, a destinacije – Zadar, Vir i Istra. S Virom, kažu, imaju neke posebne veze, pa se i danas rado vraćaju u taj kraj. U agencijama kažu da je blizina hrvatske obale presudna.

“Ta oblast Biograd na moru, Zadar, Srednja Dalmacija, ta ostrva, sve je manje više u opticaju, i Istra takođe. Tako da srednja Dalmacija, sve, apsolutno sve. Blizina i lijepo primorje i ostalo igra veliku ulogu kada ljudi biraju ljetovanje”, rekla je Vanja Savić iz turističke agencije “Unis turs”.

Virani su već u pripremama za predstojeće ljeto. Nekada mirni gradić, danas postaje jedno od nezaobilaznih mjesta Hrvatskog primorja. Pripremaju se i za Virsko ljeto koje će trajati tri mjeseca i obećavaju turistima da će uživati u raznoraznim morskim čarolijama. Prije dvije godine, Virani su se predstavili i u Banjaluci, a i sad se hvale da imaju štošta da ponude.

“Na ostrvu Vir možete vidjeti puno toga, bili ste i svjedoci da aktivnog i onog drugog odmora imamo koliko god hoćete. Od baggija, džet skija, iznajmljivanja bicikla, posjeta kulturnim ustanovama, muzeju soli. Zadar nam je jako blizu, znači Orgulje i pozdrav Suncu”, rekao je direktor “VIR turizma” Željan Kalac.

Ostrvo Vir već nekoliko puta je posjetio i direktor turističke organizacije Banja Luka Ostoja Barašin. Svaki put se ponovo oduševi, jer kako kaže, tamo ljeto uvijek dočekaju sa novitetima. Vir i Banjaluka imaju dugu istoriju i veze, kaže, treba još više učvrstiti.

“Ovo je prilika da djelujemo na uvezivanje našeg turističkog tržišta. To je najbolji način, tako da drugima predstavimo i omogućimo protok turista u oba smjera i na taj način uposlimo naše turističke kapacitete, jer to i jeste smisao nas turističkih organizacija”, rekao je direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barišin.

Na Viru su otkrili da dobro poznaju Banjalučane i da su mnogi tamo imali vikendice, pa nijedno ljeto nisu preskakali. Očigledno su voljni da obnove neke stare veze.

Ako računamo i one koji su otišli, Republika Srpska trenutno ima 1.157.516. stanovnika. Tako su u Zavodu za statistiku pojasnili trenutno stanje populacje u Srpskoj, tri godine nakon kontroverznog popisa. Prirodnim priraštajem izgubili smo 13.600 stanovnika i još neutvrđen broj onih koji su emigrirali, a koje u zavodu nisu mogli da prebroje. O tome direktorka i demografi iz zavoda već tri dana ne bi da govore, a u saopštenju objašnjavaju da realne podatke ipak nemaju.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucanima-najprimamljivije-hrvatsko-primorje/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot