Roditelji uplašeni zbog Zelenog mosta (Foto)

Objavljeno: 7. 6. 2017 u 18:16h

Oštećena konstrukcija i rupe koje zjape dužinom cijelog Zelenog mosta u Banjaluci, tjeraju strah u kosti roditeljima čija djeca gotovo svakodnevno prelaze preko njega, ali i drugim građanima kojima je ovo najbliža veza sa ostatkom grada.

Most čija je rekonstrukcija u toku i dalje služi za prelazak pješacima i biciklistima, a kako je čelična konstrukcija mosta toliko oštećena, kao jedino rješenje nametnula se izgradnja novog. Kako trenutno nema novčanih sredstava za početak izgradnje, postojeća konstrukcija “moraće” da “pregura” oko godinu dana, zbog čega je sanacija nastavljena.

Međutim, mještani Obilićeva, prije svih roditelji mlađe djece, nezadovoljni su tempom sanacije ali i neadekvatnim obezbjeđenjem rizičnih dijelova mosta.

“Sve oči našeg naselja uprte su u ovaj most. Nakon što smo upoznati sa katastrofalnim stanjem u kojem se most nalazi, vjerujte, nije nam svejedeno prelaziti preko njega. Da se barem završi sanacija pa da bude nešto sigurniji. Ali iskreno, tempo rada na njemu, po meni, je prespor. Svakodnevno prelazim preko njega, često vidim svega par radnika, a dešavalo se da radnim danom nekada ne vidim nijednog, kao što je bio slučaj u ponedjeljak. Juče i danas je već intenzivniji rad” – ističe za SrpskaCafe Aleksandar M., mještanin ovog naselja.

Uplašeni za djecu

Naš sagovornik, koji ima dvoje maloljetne djece, nije zadovoljan ni načinom na koji su rizični dijelovi mosta obezbjeđeni.

“Mnogo se djece igra u neposrednoj blizini mosta. Tu je plaža, odbojkaški i košarkaški tereni i slično, nije nam svejedno. Ako već nema fizičkog obezbjeđenja, moralo se na bolji način, sigurnosne ograde da spriječe pristup svakom rizičnom dijelu. Ovako svako može prelaziti preko njega, a on je, kako su i sami rekli, u katastrofalnom stanju” – kaže on.

Zabranjeno za automobile

Podsjećamo, iz Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS zaključili su da ni nakon sanacije Zeleni most neće biti bezbijedan za odvijanje saobraćaja motornih vozila. Zbog toga, iz Gradske uprave pokušavaju iznaći rješenje kako bi ovaj most ostao u upotrebi narednih godinu dana, kada bi trebalo da se počne sa izgradnjom novog mosta.

Prema pojedinim najavama, pomenuti novi most bi trebao biti poveznica istočnog i zapadnog tranzita, te bi imao dvije saobraćajne trake. Na taj način bi se rasteretile velike saobraćajne gužve u ovom dijelu grada.

Izvor: Srpskacafe

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/roditelji-uplaseni-zbog-zelenog-mosta-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])