Banjaluka: Sa bivšom Jugom plesalo 500 djece

Objavljeno: 2. 6. 2017 u 15:16h

“Patkica”, kaubojski ples i “Afrika – paprika” neki su od 14 plesnih koreografija koje je juče izvelo 500 mališana iz gradskih vrtića na manifestaciji “Rastimo uz ples” na Gradskom stadionu.

U isto vrijeme u 73 grada bivše Jugoslavije djeca iz predškolskih ustanova igrala su izvodeći iste plesne korake, a svoje umijeće pokazali su i mališani iz grada na Vrbasu. Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje bio je organizator smotre.

“Gradski stadion bio je veliki poligon plesa i dječije radosti, a naši mališani su na najljepši način predstavili Banjaluku. Pored djece, tu je bilo i 300 roditelja i 60 vaspitača koji su takođe igrali. Ideja o istovremenom igranju je proistekla iz Srbije, odnosno Dječije plesne asocijacije. U isto vrijeme plesalo je 20.000 najmlađih iz regiona”, rekla je direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Mališani su strpljivo i uvježbano igrali u istobojnoj odjeći karakterističnoj za svaki vrtić, a visoka temperatura im nije mnogo smetala.

“Bilo mi je lijepo danas sa drugarima, dugo sam se spremao, nekoliko mjeseci”, kazao je petogodišnji Pavle Bužanin iz vrtića “Bambi”.

Ivona Golubović iz vrtića “Ježeva kućica” kaže da je bilo zabavno plesati na stadionu.

“Drago mi je što je bilo dosta ljudi koji su vidjeli kako igram. Kaubojski ples mi je bio najdraži”, rekla je Ivona.

Dječiju manifestaciju podržala je i Gradska uprava.

“Mislim da su naši vrtići jedni od najboljih u regionu, jer sam imao priliku i da vidim kako drugi rade. Danas su to dječica i pokazala”, kazao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Konkurs

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje raspisao je konkurs za upis 405 djece u 20 vrtića.

Najviše mališana, 67, prima vrtić “Dora”, dok u obdaništu “Radost” mjesta ima za 45 djevojčica i dječaka. Konkurs je otvoren do 15. juna.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-sa-bivsom-jugom-plesalo-500-djece/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])