Specijalcima i saradniku 42 godine zatvora za pljačku na autoputu

Objavljeno: 29. 5. 2017 u 15:47h

Trojica bivših pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS i suvlasnik auto-kuće “Kvatro” iz Banjaluke osuđeni su danas na ukupno 42 godine zatvora zbog pljačke oko 617.000 KM na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Bivši specijalac Vladan Malić iz Banjaluke, koji je označen kao voća grupe, osuđen je na 11 godina, a istu kaznu dobili su i njegove kolege Goran Paraš iz Banjaluke i Aleksandar Popović iz Kotor Varoša. Suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Olegu Bandi iz Banjaluke izrečena je zatvorska kazna od devet godina.

Sud je utvrdio da Tužilaštvo nije dokazalo da su optuženi činili zločinačku organizaciju pa ih nije osudio za organizovani kriminal, već za razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu RS.

Pljačka novca izvršena je 22. septembra 2015. godine kada su razbojnici “audijem A6” presreli  i napali kolonu vozila “Sektor sekjuritija” na autoputu Banjaluka – Gradiška u blizini Cerovljana. Paljbom iz automatskih pušaka i prijetnjama od radnika su oteli tri kofera sa 616.548 maraka. U pucnjavi je od rikošeta ranjen radnik “Sektor sekjuritija” Đurađ Bajić.

Sedam osumnjičenih uhapšeno je u januaru 2016. godine, a ranije je radnik agencije “Sektor sekjuriti” Danijel Kuzmić iz Kotor Varoša osuđen na tri godine, a bivši specijalci Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca na po šest mjeseci zatvora. Oni su sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice i svjedočili protiv preostale četvorice optuženih.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/specijalcima-i-saradniku-42-godine-zatvora-za-pljacku-na-autoputu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])