Drveni mol na Vrbasu poklon studenata arhitekture Banjaluci

Objavljeno: 29. 5. 2017 u 17:04h

Gradonačelnik Igor Radojičić, prisustvovao je danas početku gradnje drvenog mola na rijeci Vrbas ispod dvorane Obilićevo, a koju će izvesti 30 studenata arhitekture i građevinarstva iz Banjaluke, Sarajeva i Trondhajma u Norveškoj na radionici u okviru „Dana arhitekture“.

“Grad ima lijepu okolinu u koju je potrebno dodatno intervenisati da bi se obogatio neki od prostora. Studenti će, u okviru Dana arhitekture, izvesti manju intervenciju u prostoru koja ne narušava okolinu već je dodatno obogaćuje. Tako ćemo na ovoj lokaciji dobiti dodatni sadržaj kako za odmaranje i uživanje, tako i za dajak čamac, a što u budućnosti može biti jedan od elemenata naše turističke ponude”, kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je istakao, pozitivno je što je ovaj projekt iniciran od samih studenata, te da je riječ o međunarodnom projektu jer u njegovoj realizaciji učestvuju i studenti i profesori sa Univerziteta u Trondhajmu.

Koordinator projekta je Istraživački centar za prostor iz Banjaluke, čiji je predsjednik Igor Kuvač kazao da su projekat osmislili u saradnji sa Tehničkim univerzitetom iz Trondhajma, koji su ga i finansijski pomogli.

“Projekat obuhvata istraživanje urbane akupunkture, zatim projektovanje urbanističko-arhitektonske strukture i njenu stvarnu izgradnju što je cijeli jedan proces koji student prolazi, a što nema priliku na fakultetu. Rezultat radionice biće linearna višefunkcionalna struktura koja omogućava sjedenje, uživanje kraj rijeke, rekreaciju i prvi put imamo izlazak jedne arhitektonske strukture na rijeku Vrbas. To je i jedno od najboljih mjesta za pristajanje dajak čamaca. Ustvari, jedan od potencijala grada koji treba dalje da se razvija”, naglasio je Kuvač.

Izgradnja mola planirano je da bude završena do petka, kada će biti i predstavljeni rezultati te studentske radionice u okviru zvaničnog otvaranja i centralnog događaja „Dana arhitekture“ u Banjaluci.

Izvor: banjalucanke.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/drveni-mol-na-vrbasu-poklon-studenata-arhitekture-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot