Priveden osumnjičeni za podmetanje požara u Banjaluci

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 11:23h

Dvadesetogodišnjak iz Banjaluke čiji su inicijali S.Đ. uhapšen je zbog sumnje da je 27. maja zapalio kombi “Pežo” koji se nalazio na parking prostoru u Ulici Slobodana Jovanovića, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Usljed podmetnutog požara došlo je i do oštećenja na “škodi” koja se nalazila pored kombija. Banjalučanina su identifikovali i uhapsili zajedničkim aktivnostima pripadnici Policijske stanice Banjaluka – Obilićevo i Centar.

Tokom ispitivanja utvrđeno je da je osumnjičeni izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, jer je uz pomoć podesnog predmeta razbio staklo na kombiju marke Pežo i zatim ubacio flašu sa zapaljivom materijom, zbog čega je došlo do paljenja vozila, a od plamena su nastala i oštećenja na automobilu marke Škoda koji je bio parkiran u blizini.

Osumnjičeni je na ovaj način pričinio znatnu materijalnu štetu, a kod njega su pronađeni i oduzeti predmeti koje je koristio za izvršenje krivičnog djela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopštenju. S.Đ. je nakon ispitivanja pušten na slobodu, a o svim saznanjima i prikupljenim informacijama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj nadležnom tužilaštvu za pomenuto krivično djelo.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/priveden-osumnjiceni-za-podmetanje-pozara-u-banjaluci/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot