Pijaca u Boriku sagrađena na privatnom posjedu, zakupci se moraju seliti (Video)

Objavljeno: 28. 5. 2017 u 09:44h

Nakon 11 godina rada u Boriku, trgovci sa tamošnje pijace moraju da se presele ali ne znaju ni kad ni gdje. Znaju samo da je inspekcija utvrdila da se štandovi i kiosci nalaze na privatnom posjedu i da je došlo vrijeme za odlazak.

Dok im se neko zvanično ne obrati, nastavljaju da rade na staroj lokaciji. Tako i Drena koja je, za nešto više od decenije rada u Boriku, u svoj kiosk uložila oko 16 hiljada maraka.

“Nas su ovdje smjestili, kao privremeno. I to je privremeno – jedanaesta godina. Prema tome, ako već hoće da nas relociraju, ako već smetamo, ako već treba tako, ako je privatno zemljište, molim lijepo, izmjestite nas gdje jesmo bili”, poručuje Drena.

Ako moramo da se selimo, šta da se radi, dodaje Mira i poručuje da nadležni moraju da znaju i to da niko nije zauzeo tuđe zemljište već da je to bila odluka grada. Zakupci opominju da će preseljenje neko morati da plati.

“Troškovi – ispod 2-3 hiljade ne bi prošlo”, kaže Mira Pavičar.

O tom prijedlogu nadležni ni slova. Doduše, još ne znaju gdje će biti nova ni kad će početi rušenje stare pijace.

“Grad može jedino predvidjeti nekim regulacionim planom ili privremenim dozvolama da se na nekoj drugoj lokaciji dozvoli nešto slično. U ovom momentu privatni vlasnici zemljišta traže izmještanje i grad razmišlja o nekim drugim lokacijama”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Dok u Gradskoj upravi razmišljaju gdje će sa trgovcima, oni razmišljaju koliko im je vremena ostalo na staroj lokaciji. Mada, pitanje je i koliko će ih dočekati preseljenje, jer ih je u Boriku sve manje.

Od prvobitnih 80 prodavnica, na pijaci u Boriku radi samo njih 20. Vlasnici i radnici se nadaju da ih gradske vlasti neće, nakon više od 10 godina, ponovo tjerati da se sele.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pijaca-u-boriku-sagradena-na-privatnom-posjedu-zakupci-se-moraju-seliti-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot