Banjalučani najviše kontrolišu šećer u krvi i pritisak (Foto)

Objavljeno: 27. 5. 2017 u 16:11h

Najviše se mjerio nivo šećer u krvi i pritisak. Za četiri sata koliko je trajala akcija besplatnog testiranja, više od dvjesto građana je izmjerilo pritisak i šećer u krvi.

U parku Petar Kočić  drugu godinu zaredom, Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) organizuje projekat “Zdravosfera”. Zdravosfera pod sloganom “Živi zdravo i uživaj pravo!” sastoji se iz 4 kućice: kućice promocije zdravlja, zdrave hrane, fizičke aktivnosti i mentalnog zdravlja.

– Kućica ”Bolje spriječiti nego liječiti!” je pružala besplatno mjerenje glukoze u krvi i krvnog pritiska, informisanje o pravilnoj higijeni usne duplje, zatim o samopregledu dojke i mamografiji, prevenciji karcinoma, dijabetesa i drugih bolesti.

– Kućica ”Život je pokret, pokret je život!” je imala raznovrsnu ponudu savjetovanja o značaju fizičke aktivnosti, besplatna mjerenja odnosa masti i mišića, demonstraciju vježbi na savremenim spravama, kao i promociju sportskih klubova i udruženja.

– Kućica ”Zdravlje ulazi na usta!” predstavila je važnost pravilne ishrane i u sklopu koje su građani dobili savjete o pripremi zdrave hrane, ali i probali neke od proizvoda.

– Kućica “Smijeh je lijek!” je  predstavljala  važnost dobrog raspoloženja i pozitivnog razmišljanja u životu, odnosno veliki značaj mentalne higijene. Predstavili su se studenti Akademije umjetnosti, mnogobrojna udruženja, među kojima i ona koja nude psihološka savjetovanja, a tu je naravno bio i besplatan zagrljaj!

Izvor: Blmojgrad

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-najvise-kontrolisu-secer-u-krvi-i-pritisak-foto/||claudebot