Učenici Poljoprivredne škole i SC Gaudeamus krenuli novim putem i ponijeli uspomene iz klupe

Objavljeno: 26. 5. 2017 u 09:26h

Umjesto sirena nestrpljivih vozača u srijedu naveče glavnom gradskom ulicom odjekivali su muzika, pjesma i smijeh maturanata Poljoprivredne škole i Srednjoškolskog centra “Gaudeamus”, koji su proslavljali maturu.

Slavlju je, kao što je već običaj, prethodilo okupljanje, a u pratnji maturanata stigle su njihove porodice, rodbina prijatelji, poznanici, a pridružili su im se i brojni znatiželjni prolaznici, koji su “okupirali” Trg Krajine i park “Petar Kočić”. Blicevi su sijevali na sve strane jer matura se samo jednom u životu proslavlja i svaki momenat se mora zabilježiti. Sve su to pratili i trubači, uz čije zvuke su mnogi i zaplesali. Vremenom su dva okupljanja i dvije proslave prerasle u jednu, formirana je jedinstvena kolona maturanata koja je prošla ulicom Kralja Petra Prvog Karađorđevića do hotela “Bosna”, gdje je proslava trajala do ranih jutarnjih časova.

Veterinarski tehničar Nikolina Jaćimović rekla je da, pored sreće koju osjeća što je uspješno završila srednju školu, tu je i tuga jer to znači rastanak od društva iz đačkih klupa.

“Bilo je puno lijepih trenutaka i nedostajaće mi vrijeme koje smo proveli zajedno. Planiram da studiram medicinu i iako to ne ide sa mojim dosadašnjim školovanjem, želja mi je da pomažem ljudima”, kazala je Jaćimovićeva.

I za prehrambenog tehničara Nikolu Hrina su, pored obrazovanja, najdragocjenija prijateljstva iz škole.

“Od danas praktično krećemo novim životnim putem, a lijepe uspomene nosimo iz klupe. Srednju školu ću zauvijek pamtiti”, rekao je Hrin.

Iako ih je bilo manje od njihovih vršnjaka iz Poljoprivredne škole, radost 22 sada već bivša učenika Gimnazije i Ekonomske škole Srednjoškolskog centra “Gaudeamus” nije bila ništa manja. I oni kažu da će najviše pamtiti drugove s kojima su proveli pune četiri godine u “dobru i zlu”.

“Pamtiću i profesore koji su bili veoma dobri prema nama”, kazao je maturant opšteg smjera Gimnazije Nemanja Nikolić, koji u planu ima da nakon godine pauze upiše studije informacione tehnologije.

Maturantkinja Ekonomske škole, smjer poslovno-pravni tehničar Sara Bajić rekla je da će srednju školu pamtiti po dobrim prijateljima, ali i dobroti profesora kojima je, kako kaže, zahvalna na svemu što su im pružili i omogućili tokom školovanja.

Želje

Profesor srpskog jezika i književnosti u Srednjoškolskom centru “Gaudeamus” Olivera Vujačević rekla je da o generaciji koja je položila ispit zrelosti može da kaže sve najljepše i najbolje.

“Bili su divna djeca, a postali su i divni ljudi i želim im puno sreće i uspjeha na svim poljima u životu”, istakla je Vujačevićeva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ucenici-poljoprivredne-skole-i-sc-gaudeamus-krenuli-novim-putem-i-ponijeli-uspomene-iz-klupe/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot