Gradonačelnik: Stvoreni uslovi da se uđe u gradnju nove toplane

Objavljeno: 26. 5. 2017 u 11:42h

U toku je vanredna sjednice Skupštine grada, gdje se pred odbornicima nalazi odluka o najvećem gradskom komunalnom finansijskom problemu, o izgradnji nove “Eko-toplane”.

“Gradska administracija je ponudila rješenje koje sa dnevnog reda treba da skine problem koji grad pritiska više od jedne decenije, a to je problem obezbjeđivanja grijanja i problem akumuliranja dugova na obezbjeđivanju grijanja u gradu”, rekao je Igor Radojčić, gradonačelnik Banjaluke, pred početak vanredne sjednice Skupštine grada.

Prema njegovim riječima, stvoreni su svi uslovi, nakon šest mjeseci intezivnog rada, da se donese odluka o formiranju novog privrednog društva i da se uđe u gradnju nove toplane na biomasu.

“Kompletan posao koji je pred nama, ima niz prednosti. Za narednu grijnu sezonu grad bi morao da obezbIjedi od 10 do 20 miliona maraka za mazut za jednu grijnu sezonu, a da ne rIješi problem ovim poslom koji danas imamo. Grad treba da obezbijedi 15 miliona maraka investicije, koja se vraća za osam godina i rješava problem dugoročno”, rekao je Radojičić.

Izgradnjom nove “Eko toplane” građani dobijaju 24 časovno grijanje, emisija štetnih čestica je manja, a cijena ostaje ista.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelnik-stvoreni-uslovi-da-se-ude-u-gradnju-nove-toplane/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||claudebot