Zgrade neće niknuti na sankalištu na Starčevici

Objavljeno: 23. 5. 2017 u 14:01h

Veliko brdo u ulici Kosovke djevojke na Starčevici i dalje će ostati prostor za igru mališana i mjesto gdje se sankaju zimi jer su se gradske vlasti usprotivile planovima da se na ovom prostoru izgrade četiri stambene zgrade.

Gradonačelnik Igor Radojičić i v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević nisu prihvatili inicijativu za izmjenu regulacionog plana stambenog naselja Starčevica u kojoj je traženo da se dozvoli gradnja ovih objekata na površini koja je inače planirana kao dio rejonskog parka i za objekat društvenog doma.

Prema saznanjima “Glasa Srpske” upravo je zaštita zimskog kutka za djecu presudila da se Radojičić usprotivi ovom planu, i da sa resornim Odjeljenjem, da negativno mišljenje  inicijativi za izmjenu regulacionog plana.

Zaključak za neprihvatanje ove inicijative trebalo bi da razmatraju odbornici Skupštine grada na današnjem zasjedanju.  Odbornici će dati posljednju riječ o ovom pitanju. Ukoliko taj zaključak dobije većinu biće stopirana  inicijativa za izmjenu regulacionog plana.

Stav gradonačelnika je podržala i skupštinska Komisija za prostorno uređenje, zaštitu okoline kulturnog i prirodnog nasljeđa na zasjedanju 19. maja a očekuje se da će odbornici vladajuće koalicije, ali i opozicije, podržati Radojičićev stav da ne smije doći do devastacije ove, jedinstvene zelene površine najvećeg gradskog naselja.

Odbornik NDP-a i mještanin Starčevice Saša Lazić smatra da ne treba dozvoliti izgradnju na ovom popularnom sankalištu za djecu.

“Ta zelena površina je potrebna Starčevici ali i cijelom gradu. Okolina je pretrpana zgradama a tu je i rejonska kotlovnica. Zimi ljudi iz cijelog grada dovode djecu na Veliko brdo jer se vjerovatno radi o jedinom pravom prostoru za sankanje u gradu”, rekao je Lazić.

Prema dokumentu iz Gradske uprave inicijativu za izmjenu regulacionog plana podnio je Milenko Devura a zatražena je izgradnja četiri stambene zgrade sa ukupno 95 stanova.

Nejasnoće

Pojedini odbornici smatraju da je nejasno da li će biti moguće u neko dogledno vrijeme ponovo tražiti izmjene ovog regulacionog plana.

Kao jedan od razloga za neprihvatanje ove inicijative je navedeno da pokretač nije dostavio saglasnost vlasnika svih parcela ali pitanje je šta će biti ako oni to naknadno učine.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/zgrade-nece-niknuti-na-sankalistu-na-starcevici/?utm_source=BanjalukckeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=BanjalukckeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])