Vrijeme provedeno u klupama uspomena za sva vremena

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 09:58h

Kraj srednje škole je i kraj jedne etape u našim životima, više nismo djeca, već smo zakoračili u svijet odraslih, a godine provedene u školskim klupama pamtićemo po druženju, prvim ljubavima, ocjenama i svemu što je taj period urezalo u naša srca za sva vremena.

Poručili su to učenici završnih razreda Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke i Tehničke škole koji su u petak i subotu proslavili maturu.

Sada već bivši srednjoškolci Ugostiteljske škole okupili su u subotu na Trgu Krajine kako bi sa rodbinom i prijateljima podijelili radost zbog uspješnog završetka srednje škole. Tu je objektivima fotoaparata zabilježen svaki detalj kako zaboravu ne bi bio prepušten nijedan trenutak maturske večeri: djevojke u raskošnim haljinama, mladići u odijelima, od kojih je većina prvi put nosila mašnu ili kravatu, suze radosnice na licima roditelja koji su sa maturom shvatili da su njihova mala djeca postala odrasli ljudi. Nisu izostali ni trubači koji su pratili povorke maturanata tokom defilea gradskim ulicama do hotela “Bosna” gdje su proslave trajale do ranih jutarnjih časova.

Turistički tehničar Branka Mišić rekla je da je završetkom srednje škole stala stepenik više u životu.

“S jedne strane mi je drago što sam završila školu i idem dalje, ali mi je žao što se rastajem sa prijateljima. Nedostajaće mi društvo, ali i profesori koji su nam bili velika podrška tokom školovanja”, rekla je Mišićeva.

Kroz smijeh i vidno uzbuđena njena majka Stojanka istakla je da je san svakog roditelja da vidi dijete kako uspješno ide kroz život.

“Pored kćerke Branke, u petak sam na maturu ispratila i sina Aleksandra koji je završio Tehnički školu. Ponosna sam na djecu jer su uspješno završili srednju školu i kao i uvijek želim im sve najbolje u životu”, kazala je Mišićeva.

Dvorištu Tehničke škole u petak se nije moglo prići od mnogobrojnih prijatelja i članova porodica koji su došli da isprate svoje najdraže na proslavu maturske večeri. I ove maturante “mučila” je ista briga, a to je da će im nedostajati druženje. Rekli su da se vrijeme koje su proveli zajedno ne može ponoviti ni vratiti.

“Vrijeme provedeno u školi i drugarstvo zauvijek će mi ostati u sjećanju. Presrećan sam i drago mi je što je došao kraj ove etape u školovanju”, rekao je svršeni tehničar za mehatroniku Filip Selak.

Sreća i ponos

Majka maturanta Tehničke škole Nikole Palačkovića, koji je završio smjer automehaničar, Nevenka bila je ponosna i vesela.

“Srećna sam kada vidim kako je odrastao, tri godine su prošle veoma brzo, još nisam svjesna da on više nije dijete”, kazala je Nevenka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/vrijeme-provedeno-u-klupama-uspomena-za-sva-vremena/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot