Uspjeh banjalučkih ekipa Crvenog krsta na takmičenju u pružanju prve pomoći (Foto)

Objavljeno: 22. 5. 2017 u 19:43h

Na Palama, 20.05. u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, održano je XXII Republičko takmičenje ekipa podmlatka i omladine u pružanju prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja. Učešće na takmičenju uzelo je ukupno 17 ekipa u obje kategorije.

Regiju “Krajina” predstavljale su dvije banjalučke ekipe, i to u kategoriji podmlatka, Ekipa Osnovne škole “Ivo Andrić”, a u kategoriji omladine, Ekipa Medicinskog fakulteta.

Ekipe su svoje znanje pokazale na tri radna poligona, nesreća na javnom skupu, eksplozija plinske boce i urušavanje krova.

Rad ekipa ocjenjivalo je 15 sudija, ljekara, a na čelu je bio glavni sudija takmičenja, doktor medicine iz Trebinja.

Banjalučke ekipe osvojile su prva mjesta u svojim kategorijama, te se tako plasirali na državno takmičenje. Kući su ponijeli dva zlatna pehara te dva prelazna pehara kao prvoplasirane ekipe.

Anja Kezić, član podmlatka navodi kako su potajno i očekivali prvo mjesto.

“Očekivali smo pobjedu te smo, na našu veliku radost, zadovoljstvo i sreću osvojili zasluženo prvo mjesto te dobili 2 pehara i 6 medalja. Utisci sa takmičenja, shodni ovoj pobjedi, su naravno zadoboljavajući. Cijela ekipa je dala svoj maksimum, što pojedinačno, što grupno te je rezultiralo gore navedenom pobjedom. Umor, napetost i ne spavanje nas nisu pokolebali, čak šta više, dali su nam  snage i više nego što smo znali da imamo. Naredni period posvetićemo pripremama za prestojeće državno takmičenje”, ističe Anja.

“Prezadovoljni smo dosadašnjim rezultatima na svim takmičenjima. Prvo mjesto na republičkom takmičenju nas je posebno obradovalo, jer smo imali do sada najjaču konkurenciju. Naporno smo radili, uložili smo mnogo truda da bismo došli do našeg cilja i to se na kraju isplatilo. Moram istaknuti da imamo najbolje instruktore, koji su uz mnogo strpljenja i volje radili sa nama svaki dan. Na sledećem takmičenju očekivanja su nam velika, jer namjeravamo još mnogo više raditi. Presrećni smo što smo sa Pala u naš grad ponijeli četiri zlatna pehara i dvanaest zlatnih medalja. Daćemo sve od sebe sa dostojanstveno i sa ponosom  predstavljamo naš grad, našu regiju i Republiku Srpsku na državnom takmičenju.”, izjavila je Milica Lazendić, tehničar banjalučke omladine.

Bitno je dodati da je i titula najboljem šminkeru povreda pripala Dajani Idžan iz Banjaluke.

Tri prvoplasirane ekipe u obe kategorije osvojile su plasman na državno takmičenje, a dodjeljene su im diplome, medalje i pehari.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/uspjeh-banjaluckih-ekipa-crvenog-krsta-na-takmicenju-u-pruzanju-prve-pomoci/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])