Radojičić: Rješavanje problema grijanja jedan od ključnih prioriteta

Objavljeno: 19. 5. 2017 u 20:11h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je komunalna infrastruktura, odnosno rješavanje problema sistema daljinskog grijanja, jedan od ključnih prioriteta gradskih vlasti.

On je u razgovoru sa ambasadorom Francuske u BiH Kler Bodoni najavio da bi Skupština grada naredne sedmice trebalo da donese odluku o ulasku u izgradnju novog postrojenja “Toplane”, u projektovanom iznosu od 35 miliona KM, navodi se u saopštenju iz Gradske uprave.

Radojičić je dodao da su napori nove gradske administracije usmjereni na sveukupni razvoj Banjaluke, pogotovo kada je riječ o privlačenju novih investicija i otvaranju grada prema regionu i EU.

On je upoznao Bodonijevu da je Banjaluka pokrenula nominaciju za ulazak u trku za dobijanje statusa Evropske prijestonice kulture 2024. godine, te da je s tim ciljem oformila poseban tim i savjet za praćenje realizacije ovog projekta.

“Banjaluka će poslije ovih, početnih koraka, naredne godine podnijeti i zvaničnu aplikaciju za sticanje ovog statusa”, naglasio je Radojičić.

On je naveo da Grad Banjaluka u ovu trku ne ulazi samo zbog sticanja takvog statusa, već i što bi, prije svega, sam proces kandidature unaprijedio kulturni život najvećeg grada Srpske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/radojicic-rjesavanje-problema-grijanja-jedan-od-kljucnih-prioriteta/||claudebot