Pripreme banjalučkih ekipa za Republičko takmičenje u pružanju prve pomoći

Objavljeno: 19. 5. 2017 u 21:12h

Na Palama se u subotu, 20.05. u Dvorani “Olimp” održava XXII Republičko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći, uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.

Na takmičenju učestvuju pobjednici prethodno održanih regionalnih takmičenje. Regiju “Krajina” predstavljaju dvije banjalučke ekipe, i to u kategoriji podmlatka Ekipa Osnovne škole “Ivo Andrić”, a u kategoriji omladine Ekipa Medicinskog fakulteta, koje su na regionalnom takmičenje prvo mjesto osvojili ubjedljivom pobjedom.

Miloš Kontić, instruktor ekipe omladine, ističe kako je zadovoljan radom ekipe.

“Ekipa se sprema već duži vremenski period. Ulažemo mnogo napora kako bismo ostvarili naš cilj. Pored svih obaveza na fakultetu, nadje se vremena i za pripreme”, navodi instruktor Omladine.

Kapiten omladine, po završetku regionalnog takmičenja navodi kako su bez obzira na konkurenciju na republičkom takmičenju, očekivanja zaista velika.

Danijel Petrović, trener podmlatka je naveo kako ekipi ovo nije prva godina takmičenja.

“Ekipa se sprema od prošle godine kada su osvojili zapažene rezultate na republičkom i državnom takmičenju. Obuke su 3-4 puta sedmično i traju oko tri sata. Za ovo takmičenje ekipa ima dodatnu motivaciju, a to je povreda jednog člana ekipe koji nije u mogućnosti da izadje na takmičenje, te ekipa ovo takmičenje igra za svog druga. Kad se srce ostavi na terenu, nista nije problem, a rezultati sami dodju. Svi k'o jedan, to je naša tajna uspjeha”, navodi Petrović.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/pripreme-banjaluckih-ekipa-za-republicko-takmicenje-u-pruzanju-prve-pomoci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot