Gradonačelniku Banjaluke”Večernjakov pečat”

Objavljeno: 19. 5. 2017 u 09:27h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić dobio je sinoć u Mostaru nagradu “Večernjakov pečat” za lokalnog lidera godine u BiH.

Radojičić je rekao da dolazi iz prelijepog grada Banjaluke, gdje sa saradnicima nastoji da građanima obezbijedi da žive u otvorenom i lijepom gradu.

On je dodao da je to zadatak politike i da se tako treba živjeti u svim gradovima u BiH.

Manifestacija “16. Večernjakov pečat” održava se u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, a prisustvovale su joj brojne političke i javne ličnosti iz BiH, regiona i EU.

Marko Pipunić, privrednik iz Osijeka porijeklom iz BiH, proglašen je za ličnost godine “Večernjakovog pečata”.

U kategoriji “Ponos Bosne i Hercegovine za humanost” dobitnik nagrade je Ivo Soldo, idejni začetnik, jedan od osnivača, predsjednik i volonter humanitarnog udruženja „Fra Mladen Hrkać“.

Nagrada za “poduhvat godine” uručena je Mustafi Mehiću.

Nagradu “Uspjeh godine” dobili su Almasa i Đemal Memagić.

U kategoriji “međureligijski dijalog” Nevenko Herceg proglasio je pobjednika- Igumana Danila Pavlovića.

U kategoriji “pravosuđe”, Džonatan Mur, šef misije OEBS-a u BiH uručio je nagradu Ranku Debevecu, predsjedniku Suda BiH.

U kategoriji “privrednici” Nedjeljko Čubrilović, predsjednik NS RS uručio je nagradu Rasimu Bajroviću.

U kategoriji “kultura i scena” Enis Bešlagić, prošlogodišnja osoba godine, uručio je nagradu Sariti Vujković.

 “Posebno priznanje za životno djelo” Anton Kikaš uručio je glumcu Armandu Asantu.

U kategoriji “nauka” ministar saobraćaja i veza FBiH Denis Lasić uručio je priznanje Nihadu Alihodžiću.

U kategoriji “Međupolitički dijalog” dobitnik nagrade je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Posebno priznanje uručeno je Hojt Brajanu Jiu, zamjeniku pomoćnika državnog sekretara SAD.

U kategoriji “sport” nagradu Amini Kajtaz uručio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

U kategoriji “Naše gore list” nagradu je dobio Goran Marić.

Nagradu za promicanje evropskih vrijednosti uručio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista osobi godine u Evropi Miroslavu Lajčaku, ministru spoljnih poslova Slovačke.

Nagrade su uručene evropskom lideru i lobisti za BiH Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, “Promoteru evropskih vrijednosti” u BIH Draganu Čoviću.

Na početku manifestacije „Večernjakov pečat“, koja se večeras održala u mostarskoj „Kosači“, ministar pravde BiH Josip Grubeša i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u BiH Aleksej Semenihin uručili su direktoru „Večernjakovog pečata“ i glavnom uredniku Večernjeg lista u BiH Jozi Pavkoviću ovjerenu kopiju Povelje Kulina bana koja se nalazi u Biblioteci Akademije nauke Ruske Federacije u Sankt Petersburgu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/gradonacelniku-banjalukevecernjakov-pecat/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot