Nove donacije za dječija igrališta u Banjaluci

Objavljeno: 18. 5. 2017 u 15:35h

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas sa predstavnicima kompanija “Krajinapetrol” i “Kroacija osiguranje” ugovore o podršci za izgradnju dječijih igrališta u Banjaluci.

Radojičić je pojasnio da će “Kroacija osiguranje” finansirati izgradnju kompletnog igrališta u naselju Aleja Svetog Save sa 30.000 KM, dok će “Krajinapetrol” dati novčanu donaciju od 5.000 KM koja ide na račun posebnih namjena.

“Sa računa posebnih namjena prikupljenim sredstvima rješavaćemo igrališta na onim lokacijama za koje ne bude zainteresovanih donatora”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da su do sada u okviru akcije za izgradnju dječijih igrališta napravljena tri, te da će uskoro biti potpisani novi ugovori.

“Naš je stav da grad kompanijama donatorima obezbijedi lokaciju i riješi pitanje dozvole, a da oni kompletno rješavaju posao javne nabavke, odnosno obezbijede opremu i doniraju igralište”, pojasnio je Radojičić i dodao da na području grada ima 60 lokacija, kako za sanaciju postojećih, tako i za izgradnju novih igrališta.

On je izrazio želju da se, izgradnjom što većeg broja igrališta, obraduju mališani, bez obzira na to u kojem dijelu grada žive. Predsjednik uprave preduzeća “Kroacija osiguranje” Ivan Luburić rekao je da im je posebna čast što imaju priliku da najmlađim Banjalučanima poklone dječije igralište.

“Kao finansijska institucija sa više od 100 godina poslovanja na ovim prostorima, `Kroacija osiguranje` očito se ne bi zadržala da nije bila društveno odgovorna kompanija. Tim pravcem nastavljamo dalje i hvala Gradu što nam je omogućio da učestvujemo u ovoj akciji”, rekao je Luburić.

Direktor preduzeća “Krajinapetrol” Milovan Bajić pohvalio je ovu akciju, te istakao da se primjećuje aktivnost nove gradske administracije.

“Rado smo se odazvali pozivu za učešće i nadam se da ćemo ubuduće uspješno poslovati i pomagati Gradu u sličnim akcijama”, rekao je Bajić.

U okviru akcije sa društveno odgovornim kompanijama, izgrađena su igrališta u Parku “Mladen Stojanović”, te u naseljima Borik i Pavlovac.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/nove-donacije-za-djecija-igralista-u-banjaluci/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot