Banjaluka: Kuzmići strahuju od novog zakazivanja deložacije

Objavljeno: 18. 5. 2017 u 12:46h

Radomir Kuzmić iz banjalučkog naselja Česma, koji je kao izbjeglica iz Hrvatske 1992. godine mijenjao svoju imovinu u Slavonskom Kobašu za imovinu u navedenom naselju i čiju su porodicu nedavno pokušali da deložiraju, rekao je da on i ukućani strahuju da će završiti na ulici bez krova nad glavom.

Kuzmić se osmi dan nalazi na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, preko puta Palate Republike, i traži da ga primi predsjednik Srpske Milorad Dodik, kako bi mu ispunio ranije dato obećanje u vezi sa rješavanjem stambenog pitanja.

“Želim da mi predsjednik jasno kaže da li namjerava da ispuni ranije dato obećanje?”, rekao je Kuzmić.

On je naveo da mu je prošle godine na sastanku u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske obećano da će mu pomoći u izgradnji porodične kuće u okviru međunarodnog programa trajnog stambenog zbrinjavanja, uz uslov da posjeduje “komad zemlje u vlasništvu u Banjaluci”.

“Nemam sredstava da kupim plac, zbog čega ne mogu da ispunim uslov da mi pomogne Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica”, kaže Kuzmić.

Kuzmić, koji je bio borac Vojske Republike Srpske, izrazio je žaljenje što je, kako kaže, u njegovom slučaju izostala podrška Gradske i Republičke Boračke organizacije jer njihovi predstavnici nisu našli za shodno da utiču na institucije vlasti da bude riješen njegov problem.

Osnovni sud u Banjaluci odgodio je 30. marta do daljeg deložaciju porodice Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma, koju je mijenjao za svoju imovinu u Hrvatskoj, jer je Kuzmić zaprijetio da će zapaliti kuću plinskim bocama.

Kuzmić je izbjeglica iz Hrvatske, a 1992. godine mijenjao je svoju imovinu u Slavonskom Kobašu, u opštini Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše u banjalučkom naselju Česma.

Porodica Budiša je 2003. godine zatražila poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, što je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio, a imanje porodice Kuzmić u Slavonskom Kobašu je potpuno uništeno i nemaju gdje da se vrate.

Kuzmić je protestovao pred Osnovnim sudom u Banjaluci, a 2009. godine je stupio u dvadesetodnevni štrajk glađu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske zbog odluke banjalučkog Okružnog suda da potvrdi presudu Osnovnog suda kojom se poništava ugovor o zamjeni nekretnina.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjaluka-kuzmici-strahuju-od-novog-zakazivanja-delozacije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot