Mališane oduševila avantura vozom (Foto)

Objavljeno: 16. 5. 2017 u 20:59h

Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” i njihovi nastavnici iskoristili su danas priliku da besplatno putuju vozom od Banjaluke do Prijedora, a sve to u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza RS i “Željeznica RS”.

Ukupno 180 učenika popunilo je kupee, a njihovi izrazi lica govorili su više od hiljadu riječi jer je za većinu ovo bila prva vožnja vozom u životu. Učenik šestog razreda Uroš Šatara rekao je da se raduje što putuje vozom i da mu je prvi put da sjedi u kupeu.

“Nikad do sada se nisam vozio vozom i radujem se što prvi put u vožnju idem sa prijateljima iz razreda s kojima ću moći podijeliti iskustva”, kazao je Uroš i dodao da mu je žao što nema više prilika da ide u ovakvu vožnju.

Njegova školska drugarica Marija Malić, koja je već osjetila čari putovanja vozom, kaže da je za nju ovo iskustvo bilo posebno.

“Uživali smo u vožnji, a drago mi je što smo posjetili Fabriku keksa ‘Mira’ da vidimo kako se proizvode slatkiši”, rekla je Marija.

Darija Mićić, direktorica OŠ “Branko Radičević”, kaže da su projekat “Nezaboravno putovanje” prihvatila djeca, nastavnici i roditelji.

“Djeca su oduševljena ovom avanturom, što se mogu voziti vozom, jer ima puno mališana koji su putovali avionom, ali ne i vozom”, rekla je Mićićeva.

Sretko Tubak, direktor Saobraćajne sekcije ŽRS, kaže da je ovo preduzeće sa zadovoljstvom već četvrtu godinu ugostilo učenike OŠ “Branko Radičević”, koji se na ovaj način upoznaju sa željezničkim saobraćajem.

“Prije četiri godine mališani su vrlo malo znali o željeznici, a veći dio njih se čak nije nikad vozio vozom. Danas imaju određena znanja o ovom prevoznom sredstvu, te pričaju o lokomotivi, brzinama voza i poslovima kojima se bave u ‘Željeznicama'”, istakao je Tubak.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće organizovaće još nekoliko vožnji za učenike osnovnih škola koji su izrazili želju za tim. Goran Starčević, predsjednik Izvršnog odbora Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore RS, rekao je da ovu aktivnost podržava i Komora, koja u saradnji s autoprevoznicima organizuje besplatan prevoz djece od škole do željezničke stanice i nazad.

“Ove akcije su pozitivne jer djeca imaju priliku da na zabavan način nešto i nauče od korišćenja javnog prevoza do ponašanja na stanici i u vozu”, zaključio je Starčević.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/malisane-odusevila-avantura-vozom-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])