Asfalt i rasvjeta samo pusti snovi za stanovnike Ponirske ulice u Banjaluci

Objavljeno: 15. 5. 2017 u 10:39h

Stanovnici Ponirske ulice, koja vodi od vrha Starčevice do naselja Debeljaci, žale se da su godinama nepravedno zapostavljeni, te da je ovo jedina neasfaltirana i neosvijetljena ulica u okruženju.

“Naša ulica je na samom vrhu Starčevice a pripada mjesnoj zajednici Ada. Veoma je naseljena i duga skoro dva kilometra jer vodi do Debeljaka. Ipak, godinama živimo kao u srednjem vijeku, u mračnoj makadamskoj ulici punoj rupa u kojoj uništavamo automobile i ne možemo oko da otvorimo od prašine. Najtužnije je što smo jedina ulica u okruženju koja ima te probleme”, ispričala je mještanka Radmila Stojanović.

Ističe da se makadamom slivaju otpadne vode pune fekalija, na šta su više puta upozoravali nadležne.

“Kada pada snijeg ili kiša po putu se stvori blato pa do autobusa konstantno čistimo prljavu obuću. Ljeti se iz dvije kuće sagrađene iznad puta slivaju fekalne vode. Mogu samo reći da je strašno da neko živi u ovako lošim uslovima na svega četiri kilometra od centra grada”, rekla je Stojanovićeva.

Stanovnici kažu da se uveče mnogi plaše da prođu ovom  ulicom jer je mrkli mrak.

“Imam kćerku koja je drugi razred srednje škole, ali kada se iz grada vraća kući po mraku, svaki put izlazimo pred nju.  U ulici imaju i dvije napuštene kuće, obrasle u travu i živicu gdje se skupljaju narkomani. Obraćali smo se na sve adrese, pisali peticiju, glasali za sve vlasti koje su nam obećale put, ali niko ne mari za naše probleme”, požalila se Stojanovićeva.

Član savjeta mjesne zajednice Debeljaci Dragan Klašnja kaže u Ponirskoj ulici ima sedamdesetak kuća.

“Upoznat sam sa problemom infrastrukture u toj ulici koja počinje u mjesnoj zajednici Ada, a završava se u Debeljacima. Godinama smo slali dopise Gradskoj upravi, to nam je bilo na listi prioriteta. Uvijek bismo dobili odgovor da grad nema para, te da će biti planirano za iduću godinu. Malo toga u globalu je urađeno u posljednjih pet godina u Debeljacima, tako da se ni skorom rješenju ovog problema ne nadamo”, rekao je Klašnja.

U Gradskoj upravi su rekli da ove godine nisu planirana sredstva za rasvjetu i asfalt u Ponirskoj ulici.

“Makadamski dio Ponirske ulice, biće saniran u okviru tekućih radova redovnog održavanja makadamskih saobraćajnica”, kazali su u Gradskoj upravi.

Tuzlanska ulica

Mreža javne rasvjete u Tuzlanskoj ulici na koju se naslanja Ponirska nedavno je proširena i postavljeno je 12 rasvjetnih stubova.

“Sada je mnogo ljepše u našem kraju. Naveče možemo da prošetamo a i manje je straha za našu djecu koja izlaze i vraćaju se kasno kući”, kazala je jedna od stanovnica Tuzlanske ulice koja nije željela da joj ime objavimo.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/asfalt-i-rasvjeta-samo-pusti-snovi-za-stanovnike-ponirske-ulice-u-banjaluci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])