Mini-sirana za usavršavanje đaka

Objavljeno: 12. 5. 2017 u 20:44h

Radionica za preradu mlijeka, koja će se koristiti za proizvodnju sira, ali i obavljanje stručne prakse učenika Poljoprivredne škole u Banjaluci koji se školuju za prehrambenog tehničara, otvorena je u petak u ovoj obrazovnoj ustanovi.

“Poljoprivredna škola kao stručna škola nastoji da obezbijedi što bolje uslove za učenike koji se školuju u svojoj struci. Imamo dosta dobre uslove za rad učenika koji se školuju za prehrambenog tehničara, a radionica za preradu mlijeka doprinijeće njihovom boljem usavršavanju”, kazao je Edi Haneš, direktor banjalučke Poljoprivredne škole.

Osim učenicima Poljoprivredne škole, u mini-sirani obavljanje prakse omogućeno je i studentima Tehnološkog fakulteta, ali koristiće i farmerima koji se žele usavršiti za preradu mlijeka.

“Mini-sirana neće služiti samo studentima i đacima škole za obavljanje stručne prakse, već i za sprovođenje programa za osposobljavanje, koji je namijenjen prije svega farmerima koji žele da pokreću preradu mlijeka na svom gazdinstvu”, rekla je Vesna Marinković-Vojvodić, koordinator Gradske razvojne agencije Banjaluka.

“Slušam dosta predmeta iz prehrambene tehnologije. Ovaj pogon koji je otvoren u sklopu škole nama studentima pomoćiće da teorijsko znanje primijenimo u praksi”, rekla je Milana Ignjatić, studentica Tehnološkog fakulteta u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/mini-sirana-za-usavrsavanje-daka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot