Inspekcija zatvara nelegalne bašte u Banjaluci: Mujo prvi na “udaru” (Foto)

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 13:06h

Pripadnici Komunalne inspekcije Grada Banjaluka započeli su akciju zatvaranja nelegalnih bašti lokala na području grada. Ekipa ATV-a zatekla je inspekciju u bašti ćevabdžinice “Kod Muje” u ulici Nikole Pašića.

Kako saznaje ATV, vlasnik ćevabdžinice tvrdi da ima neophodnu dokumentaciju za rad lokala i bašte, te da bašta neće biti zatvorena.

Janko Кecman, v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, ističe da je nalog za rušenje ova dva objekta izdat u okviru velike i korodinisane akcije gradskih službi s ciljem sprečavanja i prevencije dalje bespravne gradnje u Banjaluci.

On je naglasio da su gradske službe još ranije izdale naloge za rušenje, jer je u postupku utvrđeno da je u oba slučaja riječ o klasičnoj „divljoj gradnji“, bez bilo kakvih dozvola gradskih vlasti.

Prema njegovim riječima, gradske službe i nadležno odjeljenje pravovremeno će reagovati na svaki pokušaj bespravne gradnje, a pogotovo kad je riječ o poslovnim subjektima.

“Ovo je samo početak. Nijedan pojedinac, o kome god da je riječ, ne smije osjetiti da je iznad zakona i pravila”, navodi Кecman, te poziva građane da gradskim vlastima prijave svaki oblik bespravne gradnje.

On najavljuje da će ova akcija biti nastavljena i narednom periodu i da će na udaru inspekcije naći svi oni koji su bespravno podigli objekte, osim onih koji su u međuvremenu ušli u proces legalizacije.

Time će, prema njegovim riječima, biti poslana jasna poruka svima koji misle da će gradske vlasti blagonaklono gledati na bespravno podignute objekte, pogotovo ako se ima u vidu da je 1. januara istekao rok za legalizaciju „divlje gradnje“.

On je podsjetio da, prema zakonu, nijedan objekat koji je bespravno sagrađen nakon juna 2013. godine ne može ući u proces legalizacije.

“S obzirom na to da su ovi objekti izgrađeni nakon juna 2013. godine, nije bilo nikakvog osnova za legalizaciju takve gradnje”, kazao je Кecman.

Sljedeća na meti inspekcije je bašta popularnog banjalučkog lokala “Kadar” (bivši “MisterX”) u Ulici vojvode Radomira Putnika, saznaje ATV.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/inspekcija-zatvara-nelegalne-baste-u-banjaluci-mujo-prvi-na-udaru-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])