Kada slava zatvori pogon banjalučke fabrike Bema

Objavljeno: 7. 5. 2017 u 12:59h

Na proslavu svetaca, odnosno slava u republici Srpskoj poslodavci sabiraju minuse. Konkretno za  Đurđevdan, u Fabriku obuće Bema, na posao nije došlo 250 radnika. Kao posljedica nedolaska tolikog broja radnika, čitav jedan pogon je morao da stane sa proizvodnjom.

I to ne samo za Đurđevdan, za  Nikoljdan i Jovandan u Fabrici obuće “Bema” se na jedan dan stavlja ključ u bravu. Skoro svi slave, nema ko da radi. Samo za vjerske praznika, oko dvadeset radnih dana u jednoj godini, fabrika je zatvorena ili radi na minimumu kapaciteta, kaže Marinko Umičević direktor Beme.

Već godinama to traje, kaže Umičević koji  pozdravlja proslavu slava, te dodaje da voli da posjeti svoje radnike domaćine, ali u konačnici kaže, firma u kojoj svi zarađuju platu je na gubitku tih dana.

Izvor: Blmojgrad

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/kada-slava-zatvori-pogon-banjalucke-fabrike-bema/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])