Osuđivani provalnik iz Banjaluke ukrao 37.500 KM

Objavljeno: 5. 5. 2017 u 11:48h

Ratko Pantoš (39) iz Banjaluke, koji je ranije osuđivan zbog teških krivičnih djela, uhapšen je u okviru akcije “Provalnik” dobojske policije zbog sumnje da je na području ove policijske uprave počinio provale teške 37.500 maraka.

On je osumnjičen da je tokom 2016. godine na području Šamca, Modriče i Teslića provalio u više kuća, odakle je krao novac, zlatni nakit i drugu vrijednu robu.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, kazali su da ga, osim za krađe, terete i za nedozvoljeno držanje oružja.

Pantoš je u posljednje vrijeme promijenio više adresa i prebivališta, a poznat je po razbojništvima i krađama, ali i po bježanju iz zatvora.

U kuću M. B. u Grebenicama kod Šamca provalio je u martu 2016. godine. Ukrao je određenu količinu zlatnog nakita, televizor i novac, a vlasnik je štetu procijenio na 19.500 maraka. Nakon ove pljačke mirovao je do oktobra, kada je provalio u kuću S. I. u Buletiću kod Teslića, odakle je ukrao zlatni i srebrni nakit vrijedan 4.000 maraka. Samo mjesec kasnije opljačkao je i kuću L. V. u Miloševcu kod Modriče, gdje je vlasnika “olakšao” za 14.000 maraka.

U Policijskoj upravi Doboj su istakli da je istragom utvrđeno da su sve provale urađene na skoro identičan način.

“Osumnjičeni R. P. je uz pomoć sile i alata razvaljivao prozore i ulazio u kuće. Nakon premetačine je bježao s ukradenim stvarima”, rekli su u PU Doboj.

Dodali su da je u okviru akcije i hapšenja osumnjičenog pretresen i stan koji on koristi, gdje je pronađeno oružje i municija.

“Osim stana, pretreseni su i vozilo i garaža koje koristi R. P. Pronađeni su automatska puška, rastavljena lovačka puška, vojnička puška, više od hiljadu metaka, dvije inicijalne detonatorske kapisle i sedam futrola za pištolje”, rekli su u PU Doboj.

Saznajemo da je Pantoš nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

On je u žižu javnosti dospio 2010. godine kada je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, gdje izdržavao petogodišnju zatvorsku kaznu. Dok je zajedno s ostalim zatvorenicima igrao fudbal, uspio je da preskoči zid i umakne čuvarima. Jedan čuvar je krenuo za njim, ali nije uspio da ga stigne. Za ovim Banjalučaninom je Interpol Slovenije raspisao potjernicu 2013. godine jer je u toj zemlji počinio krivično djelo. Pantoša je dok je za njim bila na snazi ta potjernica pomilovao bivši predsjednik FBiH Živko Budimir.

Optužnica

Protiv Miloša Grmuše (29) iz Laktaša i Vladislava Šilja (39) iz Sarajeva Okružno tužilaštvo u Banjaluci  podiglo je optužnicu za teške krađe tokom kojih su ukrali raznu robu i novac. Njima se na teret stavlja da su zajedno počinili 18 krađa i ukrali robu i novac u vrijednosti od oko 21.700 maraka. Grmušu optužnica još tereti da je zajedno sa nepoznatim licem počinio osam krađa tokom kojih su ukrali nakit i novac u vrijednosti od 22.800 maraka. Prema optužnici, oni su provaljivali u kuće.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/osudivani-provalnik-iz-banjaluke-ukrao-37-500-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])