Banjalučani za 1. maj: Umjesto roštilja uz Vrbas, lazanje u Veneciji

Objavljeno: 28. 4. 2017 u 12:15h

Dok će jedni Praznik rada proslaviti uz roštilj na nekom od izletišta u okolini, drugima su izbor Budimpešta, Pariz, Beč, Venecija, Milano i Rim.

Rijetki srećnici sa dubljim džepom slobodne dane će provesti na Malti, u Dubaiju ili Maroku.

U turističkim agencijama su nam kazali da, zavisno od destinacije, prvomajska putovanja koštaju od 80 do nekoliko hiljada maraka.

“Za razliku od ranijih godina, građani su više zainetresovani za ova putovanja, a posebno je interesantno da smo mnogo upita i rezervacija imali zadnjih dana, što je neobičajeno. Brojni Banjalučani će Praznik rada provesti na hrvatskom primorju: Makarskoj, Opatiji i Istri, te na jezerima Sjeverne Italije”, kaže Milijana Jenjić iz jedne turističke agencije.

Da se svijest Banjalučana promijenila kada je riječ o putovanjima, te da sve češće slobodne dane koriste da negdje otputuju, saglasna je i Branka Galić, vlasnica jedne od banjalučkih turističkih agencija.

“Za evropske metropole, Prag i Gardanalnd sa posjetom Veneciji, danas kreće više grupa, a kada je riječ o individualnim aranžmanima, najveće interesovanje je za Toskanu, jezera Komo u Italiji i Bled u Sloveniji”, navodi Galićeva.

Banjalučanka, Katarina Marić, sa suprugom i prijateljima za vikend putuje u Beč. Žele da iskoriste neradne dane, kako bi posjetili ovu austrijsku prijestonicu, a na proputovanju će posjetiti i Bratislavu.

“Prošle godine smo roštiljali u okolini Banjaluke i još tad dogovorili da ćemo ove negdje otputovati. Podijelićemo troškove za gorivo, smještaj i hranu, tako da nas ovo putovanje neće mnogo koštati”, kaže Katarina.

Pomama za ljetnim aranžmanima

U agencijama navode da su Banjalučani uveliko počeli sa planiranjem ljetovanja, ističući da ih većina želi iskoristiti rane rezervacije, jer tako mogu da uštede i do 200 KM.

Trenutno su najpopularniji aranžmani na bazi polupansiona u Grčkoj – na Halkidikiju, Lefkadi i Tasosu, a veliko inetersovanje vlada i za Crnu Goru. Nisu rijetki ni oni koji sebi mogu da priušte i Tenerife, Tajland, Maltu, Dubai, ali i krstarenja.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/banjalucani-za-1-maj-umjesto-rostilja-uz-vrbas-lazanje-u-veneciji/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot